Cara-cara nak cover malooooo...

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....


---- sumbangan: bintangmalam

17 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
20/5/10 11:14 PM

dari majalah ujang ni..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/5/10 8:56 AM

pande ko niru erk??

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
15/7/10 4:54 PM

dier dah xde idea la 2

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
16/7/10 3:51 PM

HAHAHAHA...LAWAK GILER

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/7/10 9:52 AM

kalau kentut tengah org ramai, cepat2 tutup hidung..konon2 org lain yg kentut..he he

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/8/10 5:08 PM

haha..kentut..clever!haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/6/11 5:53 PM

haha...kalo ak jatuh hati cmne???nak cover ape..kalo kene reject!!!!!!!!!???soklan cepumas nih

Reply
avatar
miko_chan06
AUTHOR
23/6/11 7:03 PM

kalo jatuh hati..kutip la hati tu... kalo kene reject .. kau reject la die semula...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/10/11 7:00 PM

Ko wat lawak ke miko??siyes x lawak

Reply
avatar
izah
AUTHOR
30/10/11 2:09 AM

not bad..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/11 10:06 AM

sakit perut aku gelak weii...teringat kwn time f1 sekolah asrama penuh dia pura2 pengsan padahal dia jatuh time sembahyang sbb ngantuk huahuahua....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/12/11 9:23 AM

Huahaha lawaknye komen korang..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
16/4/12 4:52 PM

Kalo jtuh hati n kne rejek, bg tau la kt org 2 yg ko sje nk praktis nk mluah kt org lain, lpas 2 ketawkn org 2 sbb perasan. Heheh

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/5/12 11:34 AM

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang
bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis petang jumaat)
beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan
kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun
terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat
kerana keesokkannya dia bekerja.
Sampai di Bukit Putus, jalan yang bengkang-bengkok tu, dia pun
ternampak seorang perempuan berbaju putih sedang menahan keretanya.
Hatinya tergerak pula ingin menolong. Lantas dia pun berhentikan
keretanya dan bertanya “Apa halnya cik adik malam-malam buta kat
sini?”,”Abang.. tolong lah saya. Kereta saya rosak ni… Puas dah saya
tahan kereta lain. Tapi semuanya tak nak berhenti. Boleh tak tumpangkan
saya sampai ke Seremban aje. Saya boleh bayar berapa abang nak??”.
Entah macam mana dia pun tergerak hati nak menolong perempuan berbaju
putih yang cantik tu…
” Oklah. Saya pun nak ke seremban jugak”, terkeluar dari mulutnya…
Tapi hatinya masih lagi was-was… Diapun membuka pintu dan mempelawa
perempuan itu masuk. Perempuan tu bukannya nak duduk kat belakang,
terus aje duduk di depan sebelahnya. Nak juga ditegur tapi terlalu
pantas perempuan tu tutup pintu dan terus lock pintu. Berdegup juga
hati lelaki tu. Dia cuba tenangkan dirinya… seolah-olah takde apa yang
berlaku. Dia masih lagi membisu kerana menyesal kenapalah dia dengan
mudah aje membenarkan seorang perempuan menumpang keretanya di tengah
malam buta ni… seorang diri pulak tu…
Tapi yang peliknya, hatinya macam ditarik-tarik supaya menolong
perempuan tu… Padahal, dia tu memanglah penakut dengan perempuan!
Masing-masing hanya diam membisu beberapa ketika… Tiba-tiba… dia mula
merasa seram & meremang bulu roma bila perempuan tu berbau wangi.
Dia pun mulalah membaca ayat-ayat suci yang terlintas di kepalanya.
Peluh mula membasahi dahinya. Dia makin tak senang duduk .Perempuan tu
kelihatan agak bersinar bila kenderaan yang bertembung menyuluh kearah
keretanya. Dia pun memberanikan diri dengan menjeling ke arah perempuan
tu bila sampai ke selekoh yang tajam. Perempuan tu juga memandang kat
dia sambil tersenyum. Menampakkan giginya yang putih… ditambah lagi
dengan baju yang dipakainya…
Dia pun beranikan diri dan bertanya…
”kenapa cik adik ni pakai baju putih malam-malam ni??
”ni memang pakaian rasmi saya setiap malam jumaat… ”
” Saya ada kelas yasin… ” jawab perempuan tu
”Tapi.. putihnya lain macam aje… tak pernah pulak saya tengoknya ”
tanya lelaki tu lagi.
”Apa yang lain nya… sama aje. Eh, betul ke tak pernah tengok??”
” Eyea… lain macam aje. seram pulak saya dibuatnya… ”
” Ehh takkan sampai seram… ”
“Pakai aje le Breeze colour baru!!!”
Lelaki tu bengang dan terus aje memecut keretanya. Sekianlah aje… ..
Wassalam…

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/10/12 8:23 PM

um...srius ak x phm cite anonymous ats ni..

Reply
avatar
24/11/12 12:25 AM

ala hantu tu promo sebuk pencuci baju je..alahai

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/11/14 11:11 AM

Nk share malu, langsung xlawak...

Reply
avatar