mytukangcat.blogspot.com

Wednesday, March 05, 2014

CUCU vs NENEK

Cucu: hai nek..tengah buat ape tu..? 

Nenek: cari daun palas ni haa.. 

Cucu: utk apa daun palas nek..? 

Nenek: utk buat ketupat.. 
 
Cucu: ketupat utk apa nek..? 

Nenek: utk makan nanti 

Cucu: ohh...Skarang nenek buat apa..? 
 
Nenek: cari daun palas.. 
 
Cucu: utk apa ah..?? 
 
Nenek: mau buat ketupat dah cakap tadi kan.. 
 
Cucu: ketupat tu utk apa nek..? 
 
Nenek: utk makan la..Takkan utk melastik pulak.. 
 
Cucu: ohh gitu.. 
 
Nenek: dah laa pegi main sane..jgn kacau nenek.. 

Cucu: kenapa..? 
 
Nenek : sbb nenek sibuk... 
 
Cucu: sibuk buat apa..?? 
 
Nenek: cari daun palas laa kan da cakap tadi.. 
 
Cucu: daun palas utk..?? 
 
Nenek: utk buat KETUPAT KETUPAT KETUPAT..!!! 
 
Cucu: nenek ckp dgn sape tu..?
 
Nenek: dgn kau la..!! 
 
Cucu: nape menjerit..? sy dekat jew pon. 

Nenek: sbb kau tak pandai faham2..Tak pakai mata utk tgok org tgah buat kerja... 

Cucu: buat keja apa..?? 
 
Nenek: arrrrrghhhhhhhh!!!CARI DAUN PALAS laa bodoh..!!! 
 
Cucu : utk ape..??
 
Nenek : bodoh nyee cucu aku nih.. Utk makan..!!! 
 
Cucu : ada beras kat rumah , nape nenek nak makan daun palas pulak..? 

Nenek : cucu ku yg paling kiut , pandai n hensem... Sebelum aku dpt strok baik kau biar aku buat keje cari daun palas..jangan kacau taw..!!! 
 
Cucu : yg betul2 nye ni nenek nak cari daun palas kew atau cari strok..? Strok tu ape..? Dia hijau jugak mcm daun palas..? 

Nenek : adoi banggang nye tanak phm..!!! 
 
Cucu: tanak..? sy cucu laa nek bukan anak nenek.. nenek stress kew nek..?? 

Nenek : yew aku stress..!! aku sakit kepala..!! aku mau gila..! Aku stress stress stress...!! 
 
Cucu : kalo cari daun palas boleh stress , nape nenek masih juga mau cari..? 

Nenek : CUKUP !!! JANGAN TANYA LAGI..!!! BAGUS KAU BALIK RUMAH SKARANG..!!!! 
 
Cucu : haa ok la .. Nenek tanak ikut balik..?? 
 
Nenek : tidak..! aku ada kerja..!! 
 
Cucu : kerja apa..? 
 
Nenek : cari daun palas 

Cucu : utk ape daun palas ah..?? 

Nenek: arrgghhh..!!! Tidak..!! Tidak..!!!! Tidak..!!!!!!!! 
 
*Terus nenek dia lari laju2 , tak tengok belakang pun.. Kalau korang nmpak org tua masih lari2 , jgn ckp pasal daun palas ahh.. 

Sensitif tu.. hehe :)


Sumbangan: Abg Joe

Friday, January 24, 2014

Pinjam Wife

Sorang lelaki menerima sms dari jirannya yang telah berpindah 2 hari lepas: 

"Maafkan saya, saya dah guna wife tuan semasa menjadi jiran tuan semenjak 5 bulan lepas bila tuan tiada di rumah. Siang dan malam. Saya buat pengakuan ni sebab saya rasa sangat berdosa. Harap tuan maafkan saya."

Lelaki itu segera balik ke rumah dan memukul isterinya lalu menceraikannya dengan talak 3. Tak lama selepas itu dia menerima sms dari jirannya tadi: "Maaf tuan. Salah ejaan. Bukan wife tapi wifi."

Moral: siasat sebelum bertindak....


Sumbangan: Ina

Friday, January 17, 2014

Poskad Dari Bandung

Untuk beberapa tahun, Kasim telah melakukan hubungan sulit bersama pembantu rumahnya yang berasal dari Bandung, Indonesia bernama Sumarni...

Suatu hari, Sumarni memberitahu Kasim yang dirinya mengandung ... Kasim yang tidak mahu isterinya tahu, telah mengambil keputusan untuk menghantar Sumarni balik ke Bandung untuk melahirkan anak mereka di sana ...

Beliau berjanji akan menanggung segala perbelanjaan untuk anak tersebut sehingga anaknya nanti berusia 18 tahun... Supaya rahsia mereka berdua tidak bocor, Kasim menyuruh Sumarni supaya menghantarkan sekeping poskad dengan menulis perkataan "Mi Bandung" dibelakangnya setelah anak mereka lahir nanti.. Kasim akan menguruskan pengiriman kos perbelanjaan untuk anaknya setelah mendapat poskad itu nanti ...

9 bulan selepas itu, ketika Kasim pulang dari kerja, isteri Kasim iaitu Maimunah menegur Kasim dengan muka yang keliru ...

"Bang ... abang dapat poskad yang peliklah hari ni," kata Aishah. "Oh, tak pe ... bagi poskad tu kat Abang.. Nanti abang jelaskan," kata Kasim.. Aishah pun memberi poskad itu kepada Kasim dan melihat Kasim membaca poskad tersebut, lalu muka Kasim bertukar menjadi biru, ungu dan terus pengsan!

Poskad itu berbunyi ... "Mi Bandung 4…2 ada telur, 2 tiada telur… Tolong hantarkan kuah lebih ya!"


Sumbangan: Amir

Saturday, December 14, 2013

Sketsa Pagi Jumaat

Sketsa kehidupan pagi jumaat:

Baru jam 10 pagi, terdengar seseorang melaungkan azan. penduduk kampung berasa pelik lalu bergerak ke masjid untuk siasat.
   Setiba di masjid, mereka mendapati ada seorang lelaki yang mereka anggap gila sedang azan.
    Ketua kampung menjerit
"Hoi! Jam 10 pagi ni azan solat
apa?" Orang gila menjawab: "Tadi, azan yang betul jam 6 pagi ada 4 orang je yang datang, ni azan yang salah, sekampung pulak yang datang. siapa gila?"


Sumbangan: Ijai

Wednesday, October 09, 2013

Nenek dan Pemandu Teksi

Ada tiga orang nenek tua pergi ke pusat mebeli-belah. Lepas mebeli-belah, dia orang tahan teksi.

Ketiga-tiga naik teksi dan duduk di kerusi belakang.Sepuluh minit dalam perjalanan, terdengar plastik berbunyi di belakang. sepuluh minit minit selepas tu , nenek bertanya kepada pemandu teksi.

Nenek: Adik ohhh adik, kamu mahu makan kacang?

Pemandu Teksi: Boleh juga Makcik.

Sambil dia menghulur tapak tangannya ke arah nenek tadi tanpa menoleh ke belakang. Dia pun melihat di telapak tangannya penuh dengan pelbagai jenis kacang. Lalu memasukan ke dalam mulut.

Pemandu Teksi: Oii , sedap kacang ni Makcik. Freeeeesh lagi. Tiada garam.

Sepuluh minit kemudian, Makcik bertanya.

Makcik: Adik, kamu mahu kacang lagi?

Pemandu Teksi: Buleh juga Makcik.

Sambil menghulur tangannya. Lepas di masukkan ke dalam mulut, dan mengunyah, dia bertanya kepada makcik tersebut.

Pemandu Teksi: Makcik, tak makan kacang ke?

Nenek itu pun jawab.

Nenek: Kau tau lah kami ni adik. Sudah tua, tiada gigi. Kami suka isap dia punya coklat saja!



sumbangan: Hazmi Zaki

Sunday, October 06, 2013

Mengapa aku pecat Secretary ku yg seksi?

Nama ku Hj.Din... mengapa aku  pecat Secretary ku yang seksi???
 
Minggu lalu, besday ku yang ke-40 tahun!

Aku turun sarapan dengan harapan isteri ku ingat dan mengucapkan dengan penuh mesra  “Selamat Hari Jadi Suami ku Sayang".
 
Waktu berlalu, isteri ku sama sekali tidak mengucapkan sesuatu!  Ya, itulah isteri ku!
 
Mungkin anak-anak ku ingat, Besday  papanya.

Tapi tidak seorang pun anak-anak ku datang ke meja untuk sarapan, mereka pun tak mengucapkan satu kata pun kepada ku.
 
Akhirnya aku pegi kerja dengan rasa sedih!!
 
Aku masuk ke bilik ku, Secretary ku, Suzy menyapa ku “Morning Boss, Selamat Harijadi“

Aku merasa sedikit terubat, sebab secretary ku mengingati harijadi ku.
 
Time lunch, Suzy mengetuk pintu bilik ku “Apakah Boss tak sedar bahawa sudah masuk waktu lunch, hari ini kan besday Boss, mari kita pergi lunch"
 
“Wow, itu Idea yang baik! Ok, mari kita pergi lunch“ jawab ku..
 
Kami pun pergi lunch  berdua.
 
Setelah Lunch, Suzy berkata “Hari ini indah kan Boss, kita tak payah la ke opis lagi kan Boss?“ Kita pergi berseronok saja la...
 
Saya mengangguk!
 
Lalu Suzy mengajak saya pegi ke apartmentnya.
 
Setiba di apartmentnya, dia berkata “Boss, maaf tunggu sekejap ya, saya mahu ke bilik tidur untuk menukar pakaian, agak panas hari ni..“.
 
"Tentu saja" sahutku dengan gembira!! Fikiran ku negativvvvvve. 
 
Suzy masuk kebilik tidurnya. Kira-kira 10 minit kemudian...

Suzy keluar membawa KEK besday, diiringi Isteri dan anak-anak ku serta bersama rakan kerja ku sambil menyanyi Happy Besday To U...
 
Aku duduk TERPAKU di atas sofa, dengan telanjang bulat tanpa seurat benang pun... !!!


Sumbangan: Hazmi Zaki

Tuesday, July 30, 2013

Jangan Minum Susu di Dalam Bas

 Semaun satu hari menaiki bas dan duduk di sebelah seorang ibu muda dan seksi. Ibu muda itu sedang ingin menyusu anaknya namun anaknya menolak.
"Cepat minum, kalau adik tak nak minum mama bagi abang sebelah minum,"si ibu memujuk anaknya. 10 minit berlalu namun anaknya masih juga tidak mahu minum.
"Kalau adik tak nak minum mama bagi betul kat abang sebelah ni,"pujuk si ibu lagi.
Semaun yang dari tadi nampak gelisah lalu berkata "Akak tolong buat keputusan cepat, saya sudah mahu turun lagi 2 simpang di hadapan.


--- sumbangan: Srox

Thursday, July 25, 2013

Poligami

Ustazah : "Saya tidak pernah menolak hukum poligami."

Jemaah : "Wah, hebat ustazah!"

Ustazah : "Saya tidak pernah melarang para suami nikah lagi."

Jemaah : "Wah, benar-benar kelas ustazah."

Ustazah : "Yang penting........"

Jemaah : "Yang penting...adil ye ustazah?"

Ustazah : "Bukan...yang penting, bukan suami saya

Jemaah : @%!^*


Sumbangan: Syazwan

Monday, July 22, 2013

Perempuan Cun

Sekumpulan Mat Rempit ternampak seorang  perempuan cun berdiri di tengah jambatan seperti nak bunuh diri. Dia orang pun parking la motor dia orang kat tepi dan cuba nak menolong.

Leader dia orang menghampiri perempuan cun itu dan bertanya, "Apa yang saudari cuba buat ni?"

"Saya nak bunuh diri", perempuan cun itu berkata.

Leader tak nak melepaskan peluang untuk mengambil kesempatan, jadi dia bertanya, "Saya tak dapat nak menghalang saudari, tapi memandangkan saudari dah nekad, apa kata saudari beri saya satu ciuman selamat tinggal?"

So perempuan cun itu pun bagi la french kiss yang kaw-kaw kat leader tu.

Dah siap cium, leader berkata, " Wow, best giler ciuman tu. Kenapa saudari nak bunuh diri?"

"Mak ayah saya tak suka saya berpakaian seperti perempuan".

Pihak berkuasa mengesyaki bahawa mangsa mungkin ditolak jatuh dari jambatan itu.


---- sumbangan: Hazmi Zaki

Friday, July 12, 2013

10 perkara yang saya tahu pasal awak

1.awak baca text ni.

2.awak manusia.

3.awak tak dapat sebut huruf 'p' kalau bibir awak tak bersentuh..

4.awak baru saja try buat.

6.awak ketawa sendiri..

7.awak senyum dan awak tak perasan no.5 takda.

8.awak cek kalau ada  no.5..

9.awak ketawa sendiri sambil tersenyum.

10.awak mahu share text ni supaya kawan-kawan awak kena sekali
awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak awak
awak awak awak awak awak awak 

11. awak memang malas untuk membaca semua perkataan di atas.

12.awak tak perasan saya ada tulis awek.

13.awak terus cari perkataan awek,sebenarnya takde pon.

14.awak sudah terkena! :D

15.awak share la biar kawan-kawan pulak terkena. takkan nak terkena seorang je..  


Sumbangan: Hazmi