Sukan Yang Sudah Pupus Di Dunia 2

RENANG BERIRAMA DANGDUT RAGGAE-
Tidak jauh bezanya dengan renang berirama yang dipertandingkan pada masa kini namun irama dangdut raggae yang dipermainkan pada masa kejohanan ini membuatkan banyak peserta mengalami sakit-sakit sendi. Peserta perlu menyelam ke dasar kolam dengan gaya kepala ke bawah air dan punggung timbul di atas air kemudian menggoyang-goyangkan punggung persis penari dangdut. Peserta yang 'vibrating'nya paling lama dianggap pemenang. Kepupusan sukan ini adalah kerana kesemua pesertanya adalah LELAKI...wueekkk...nak muntah.

BOLA TERAJANG-
Memang tidak dinafikan sukan bolaterajang adalah sepopular bolasepak pada masakini. Sukan ini memerlukan padang sebesar KLIA dan pesertanya pula seramai 2000 orang. Terdapat 80 tiang gol serta penjaga golnya sekali. Apabila bola dibaling masuk oleh pengadil, kesemua peserta hendaklah terajang apa sahaja didepan mereka tetapi tidak boleh langsung menerajang bola tersebut. Sesiapa yang kakinya terterajang bola tersebut maka mereka akan diberikan kad merah. Ini akan membuatkan peserta mengamuk dan menerajang diri mereka sendiri dan sanak saudara mereka. Kepupusan sukan ini adalah disebabkan diharamkan oleh FIFA kerana presiden FIFA pada masa itu pernah kene terajang oleh tukang kebunnya kerana beliau tidak membeli rokok yang dipesan.

BOLA TELANJANG-
Jangan salah faham! Bola telanjang sangat berbeza dengan bola keranjang yang dipertandingkan pada hari ini. Walau namanya sedikit lucah namun sebenarnya yang telajang hanyalah bola tersebut bukan pesertanya. Sukan ini dipertandingkan dengan cara peserta hendaklah mengupas bola tersebut seperti mengupas buah limau. Bola hendaklah dikupas sehingga telanjang. Namun selepas dikupas bola tersebut akan pecah dan kehilangan angin. Ini menyebabkan peserta hilang akal dan batuk-batuk akibat keresahan pada diri mereka. Kepupusan sukan ini adalah disebabkan...disebabkan...hmmm...apa gua mau kelentong lagi aaaa?? Lu olang pikir sendili la apa pasat dia punya kepupusan.

Nanti saya akan dedahkan pula baju-baju yang sudah pupus didunia pada masa akan datang!!


---- sumbangan: Prof. Dr. Khoo Khai King

7 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
14/5/10 4:34 PM

xlawak

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29/11/10 4:59 PM

x lawak lgsung....mengarut lg ader ah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/12/10 4:22 PM

cte ko ni sume xlwk..tiga2 aku bace xlwk lngsung..

Reply
avatar
mango manis
AUTHOR
9/12/10 12:13 PM

nmpak je name org tu,xyah bace....
mmg x best

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/3/11 4:12 PM

pa punya cerita...langsung tak lawak....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/11/11 5:54 PM

tak lawak langsung..pergi buat cerita kat CERITA TAK LAWAK LANGSUNG lha...boring baca cerita ko nie.!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/3/13 6:02 PM

blm mampos lg ke ko,semak betol la lwak anjing cibai

Reply
avatar