AYANG

Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang?
Semalaman kite duk pikir soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap semester kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap semester kite ulang paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal,kita bagi yang besar kat ayang. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

3. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun.Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

4. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi kene reject. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

5. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30 Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang,tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

6. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen ngan ayang. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi akuarium… tengok ikan emas tengah romen.

7. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru.Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat,member ayang ketawakan ayang. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

8. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati.Ayang tak kate pa pe pun.Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat…..

Karya : Hassan Jendul


---- sumbangan: Abg Jojo

18 comments

Write comments
azizul
AUTHOR
11/5/10 4:38 PM

ala2 sedihnyer............
huhuhuhu.......

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/6/10 2:32 PM

laaa...ending nye mne????

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/7/10 4:56 PM

kenapa xhabiskan endingnye ni wat ayang nk marah sgt taw xxxxxx

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/7/10 11:38 AM

kesiannnya....
knp ayang wat kat dia mcm ni..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/7/10 2:38 PM

alalalala....syiannye...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
20/8/10 3:51 PM

ending terpulang pade pmbaca... lntak ko la nk wt ape pun......... hahahah...........

Reply
avatar
17/9/10 10:55 PM This comment has been removed by the author.
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/11/10 3:04 PM

cm cite cnte ak je....huhuhu....(nia)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/2/11 12:58 PM

sedihkan... so jgnla wat cmni pada lelaki...

Reply
avatar
ciciey
AUTHOR
15/3/11 12:35 AM

aduhai..cedinya..pai ati c ayang 2 wt cm 2 kt bf dia..huhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/4/11 10:48 PM

pangai ayang nih sbijk ngn BF ak...kurenngg...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/4/11 10:58 AM

erhh sdihnye...tahpape laa ayang tu.kesian bf dye!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
9/5/11 2:51 PM

ala...sedihnye...aku nak share ek...

Reply
avatar
miko_chan06
AUTHOR
23/6/11 3:38 AM

bodoh... len kali jgn bg muke sgt.. motif ayang sayang..muntah hijau aku.... =_=|| btw.. either pompuan or laki c ayang tu.. heret g lombong timah..pastu tolak... abis cite..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29/6/11 1:47 AM

betol2....campak je kat tgh2 amazon biar kne mkn dgn drakula!

Reply
avatar
22/9/11 10:21 PM

alaaa.. drakula pown x nak mkn.. tkut terkena virus dek 'kerek' ayang 2... sng citer , tggalkan jer ... bla dh sesak , pndai gak 2 nyesal... pndai gak mencari.. hahahaha

Reply
avatar
hestyrezyuda
AUTHOR
10/10/11 3:19 PM

hahaha aku tgk komen macam ni.. terus tak jadik baca... aku nak happy2 bukan nak sedeyh2 :P

pape pun syabas(bukan sibangla nama syabas tu) pada sape yang menulis ni... sebab ramai yang duk geram tak habes...

Reply
avatar
Afifah Rosli
AUTHOR
4/7/14 10:51 AM

Aku penh dok dlm situasi cm tu...
Cm nk bunuh2 jew...

Reply
avatar