Mandikan Kucing

Seorang budak lelaki berusia lingkungan 8 tahun membeli sekotak sabun dari sebuah kedai runcit...

Pekedai: Banyak sangat ke pakaian yang hendak dibasuh?

Budak: Saya nak mandikan kucing...

Pekedai: Eh, tak boleh gunakan sabun ni... Sabun ni terlalu kuat untuk kucing... silap-silap kucing kamu boleh mati...

Budak itu terus berlalu setelah membayar harga sabun... Seminggu kemudian, budak itu kembali ke kedai runcit tersebut...

Pekedai: Bagaimana kucing kamu?

Budak: Mati...

Pekedai: Bukan Pak Cik dah kata....

Budak: Tapi saya tak fikir sabun itu yg membunuhnya...

Pekedai: Habis, siapa yang membunuhnya?

Budak: Mesin basuh tu... ia berpusing terlalu laju...


--- sumbangan: Fariz Akmal

31 comments

Write comments
Aien
AUTHOR
1/10/12 11:53 AM

sgt lucu..mane dpt ek cite2 nie sume?like to follow ur blog.hope 2 hear more storey from u.Tq...follow blog sy juge(www.kucingsenyap.blogspot.com):-)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/10/12 12:09 PM

kejam, ni bukan cita ni satu kisah trajis bodoh punya pencipta kisah ni

Reply
avatar
5/10/12 11:29 AM

Lucu sekali...muhammadhas.blogspot.com

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/10/12 3:16 PM

lumayan lucu.,* bikin lebih gokil lagi..

Reply
avatar
ROJAK
AUTHOR
13/10/12 3:12 PM

kalau budak bodoh baca citer ni mau dibuatnya betul2 kat kucing dia bahaya ni

Reply
avatar
benx08
AUTHOR
13/10/12 8:38 PM

haduuh ada ada aja tuh anak :D

Reply
avatar
fauzi
AUTHOR
15/10/12 12:17 PM

lucu , di tunggu ya cerita yg lebih lucu lagi

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
16/10/12 10:05 PM

sgt mghiburkn bt ak y kbsann

Reply
avatar
amein
AUTHOR
17/10/12 8:04 AM

apoy nengobar

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3/11/12 10:04 PM

Kucing tu mati ker?

Reply
avatar
ak lah ak
AUTHOR
14/11/12 7:38 PM

da d kate mati 2 da mati lar.2pn maw tnya lg ka?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/11/12 1:36 AM

Kak kah kah..

Reply
avatar
hany pertiwi
AUTHOR
25/11/12 3:52 PM

hahaha terimakasih cerita lucu diatas benar benar menghibur

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/12/12 9:33 PM

terima kasih buat saya tegelak.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/1/13 1:55 PM

Hahaha..lucu r..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/1/13 5:57 AM

Mabok ka ko ni Anonymous???

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/1/13 10:25 PM

Yang ini kelakar. Haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/2/13 12:07 AM

hahahaha... best2 la smue lawak kt cni.. sgt terhibur,xpna dgar pon sblum ny... ade prbzaan la dgn blog lain yang asyk copy lawak yg sme je.. boringg.... like 100x

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/2/13 12:11 AM

i rase ade problem la dgn budak buah tu (ROJAK) ble bce komen die ade je yg x knee.. mcm bunyi org jalezz..

Reply
avatar
12/2/13 12:41 PM

Best juge cte fariz kamal ni,jng kte pusing laju,pusing prlahan pn bleh mti juga..hehe..ape2 pn tahniah ats cte ni,biase la nme pn cte lawak,mcm2 bleh tulis..

Reply
avatar
Ana admi
AUTHOR
27/2/13 5:32 PM

haha, funny!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/3/13 7:13 PM

Idiot bahasa apa ne kalian bahasa gajelas kah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/3/13 10:28 PM

Jgn jeles la

Reply
avatar
7/3/13 3:35 PM

Hehehehehehe. Lucu Banget

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/4/13 9:26 PM

Ko la yg bodoh!! Ni cter sajer la banggang.. Yg p bodoh sgt bace naper.. Pastu na ckp org bodoh... Bodoh..

Reply
avatar
18/5/13 10:52 AM

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
31/5/13 10:01 AM

hahahakkk...

Reply
avatar
alex fredolin
AUTHOR
30/6/13 8:41 PM

Tdk lucu pun..

Reply
avatar
winendar
AUTHOR
2/7/14 9:10 PM

I like that... haha

Reply
avatar