Nasib Peragut

PONTIAN - 18/10/12, Nasib malang kepada 2 peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung kayu ara pasong, menurut saksi, hj manan jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut telah membawa keluar parang tajam yang berkilat untuk menetak leher peragut tersebut.

Bagaimanapun perbuatannya sempat dihalang oleh orang ramai. Namun ketika peragut itu ditangkap, saksi mengatakan tidak ada barang berharga ditemui.

Salah seorang penduduk tempatan juga merupakan ketua kampung berang kepada peragut itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua-dua peragut ini. Kaki-kaki peragut diikat sambil bertakbir, kedua-dua peragut telah sembelih peragut tanpa rasa belas kasihan.

Darah menyembur keluar, namun tiada penduduk menghalang perbuatan tersebut, kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan sesekor lembu yang meragut rumput disembelih untuk hari raya korban...

SALAM AIDIL ADHA MAAF ZAHIR dan Batin


--- sumbangan: Fariz

33 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
3/11/12 9:58 PM

Tak paham laa.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3/11/12 10:02 PM

Aku pun tak paham. Sapa sembelih ayam dua ekor tu? Lembu ke tapir?

Reply
avatar
amirazman30
AUTHOR
16/11/12 12:27 PM

salam bro
nak tanya ni you owner dunialawak dekat fb ke??

Reply
avatar
ROJAK
AUTHOR
22/11/12 1:55 PM

tak kelakar tapi takpelah bole cuba lagi

Reply
avatar
hacks
AUTHOR
25/11/12 3:40 PM

hahaha lwaknyaa ...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/11/12 3:14 PM

Ok.. X phm.. Xtaw yg mne lwk nye..

Reply
avatar
love primadonq
AUTHOR
30/11/12 4:05 AM

ok faham ... tp x cukup humor .. tp tahniah yea ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/12/12 12:26 PM

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
Klik Sini

Reply
avatar
Atyra yusuff
AUTHOR
25/12/12 11:44 AM

he bole laaa. tp blum cukup mantap lg.anyway nk buat lawk secara bertulis ni mmg sedikit payah.nak2 lagi bile isi cerita tu x bg gambaran dgn lebih jelas.ok all the best.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/12/12 3:17 AM

X paham

Reply
avatar
Cerita Lucu
AUTHOR
4/1/13 10:57 PM

bener2 seger humornya,

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/1/13 3:52 PM

wlaw poen x fhm tpi thniah sya ucpkan

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/1/13 3:52 PM

wlaw poen x fhm tpi thniah sya ucpkan

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/1/13 8:57 PM

Macam haram jadah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/1/13 7:38 PM

Bace komen lagi kelakar dr crite

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/1/13 10:25 PM

Peragut rumput pun kena marah ker.

Reply
avatar
12/2/13 12:30 PM

Mungkin ade trsalah ayt kt cte tu,pragut tu lmbu ng kmbing kne smblih la tu..ape2 pn lawok juge le..

Reply
avatar
12/2/13 12:33 PM

Xde cte lawok ke,cecite2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/2/13 9:39 AM

Merepek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
avatar
4/3/13 12:42 AM

lucu lucu lucu., hehehehehehehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/3/13 5:11 PM

bodo nak mampos

Reply
avatar
18/5/13 10:52 AM

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

Reply
avatar
18/5/13 4:47 PM

kelakar dan kreatif.

Reply
avatar
Nur Asyiellah
AUTHOR
23/7/13 7:12 PM

ahahHahHaaX.. LawaK NyaA... :O

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/7/13 12:43 PM

Mcm taik

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/7/13 3:07 PM

idea yg baguz...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/8/13 6:51 PM

comment yg x membina jgn dilayan.. truskan usaha anda geng..

Reply
avatar
dauz fizoe
AUTHOR
23/8/13 6:35 PM

Betul tu...komen yang tak membina kau delete masuk tong sampah jer...
Aku faham maksud kau sampaikan lawak ni...
semperna nak menyambut raya haji/korban/aidil adha yang bakal tiba ni kan...
syabas der...aku tabik...lawak bermakna...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/3/14 10:56 AM

Hahaha...lwak:)))

Reply
avatar
Budak Padang
AUTHOR
16/4/14 11:24 AM

Lawak anjing..

Reply
avatar