mytukangcat.blogspot.com

Monday, June 27, 2011

Cita-cita Tinggi

Cuti semester bagi murid-murid sekolah bagi sebuah sekolah yang berada di luar Bandar telah tamat tempohnya. Sekumpulan murid-murid pintar dari kelas 3 Ceria dengan cerianya memulakan kelas pertama dengan Cikgu Fery.

Seperti kebiasaan pada awal kelas cikgu ingin menyematkan semangat belajar dalam diri pelajar dengan bertanyakan cita-cita mereka.

Satu persatu pelajar dengan bersemangat menjawab.

Farid : Saya ingin jadi Doktor.

Cikgu Fery : Bagus….nanti cikgu boleh dapatkan rawatan percuma.

Ikhwan : Saya ingin jadi petani moden.

Cikgu Fery : Lagi bagus….nanti hantarkan bekalan sayur percuma ke rumah cikgu.


Cikgguuuuu!!!.Sahut seorang murid bernama Sharil dari meja belakang…


Cikgu Fery : Yer saya….

Shahril : Cita-cita dorang tak mencabar la cikgu…cita-cita saya ingin pecahkan rekod dunia..saya ingin menjadi orang pertama menjejaki kaki ke planet matahari.

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

Cikgu Fery : Saya rasa cita-cita awk tu akan menyebabkan awak dapat menetapkan tarikh mati awak la….kan planet matahari tu panas... terbakar la kaki awak tu…tengok macam petang ni la, panaskan…tapi ni jaraknya masih jauh..

Semua pelajar tengok Sharil…

Shahril : Ala…cikgu ni… cikgu…ingat saya ni bodoh sangat ke, saya tahu la matahari tu panas…tapi saya bercadang nak pergi malam…malam kan sejuk..macam semalam sejuk je…..

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

p/s : Anak muda sekarang ni memag tak boleh diduga.



--- sumbangan : Warden Bilik C 3 3 dr blog Empunyabilikc33.blogspot.com

26 Comments:

At 9/7/11 1:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Haha..gler..

 
At 5/8/11 11:15 AM, Blogger Nur Aizureen Md Zahir said...

LOL ! kahkah :)

 
At 15/8/11 8:50 AM, Anonymous AkuDiSini said...

Lawak..

 
At 17/8/11 2:30 PM, Anonymous Anonymous said...

Cerita ni sama aja dengan yg ini:

http://gelihati.blogspot.com/2005/09/cuti-sekolah.html#comments

 
At 22/8/11 9:24 PM, Blogger bp said...

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

 
At 28/8/11 6:10 PM, Anonymous Puteri_qistina said...

huhu~

 
At 12/12/11 11:44 AM, Blogger yana fluffy said...

Oklah...

 
At 11/3/12 7:49 AM, Anonymous Anonymous said...

tak lucu poen,,,,,,bagi la yang mencabar sikit

 
At 9/6/12 2:10 AM, Blogger ahmad muhammad said...

Matahari bukan planet lah .....
Matahari tu bintang.!
Nak berlawak pon kena da ilmu brader.klo x org gelak kat kita bukan lawak kita.
He...he...

 
At 12/6/12 10:15 PM, Anonymous srius said...

bp tu apsal

 
At 20/6/12 12:30 AM, Anonymous Anonymous said...

Kan tu lawak bdak skolah, relax baca , enjoy da la.. Klau nk ngutuk sampai bila2 pn tahap Lu ttp Mcm tu..

 
At 5/7/12 10:56 PM, Anonymous Anonymous said...

bodoh si ahmad ni. semua planet org panggil bintang. bende lawak nk dipertikai. sial punye manusia. mampos lg baik.

 
At 16/7/12 1:35 AM, Anonymous Anonymous said...

kahkahkah..ahmad tu cikgu dia mati mse tgh ngajar subjek sains..tu yg bengap serius tu..haha

 
At 16/7/12 1:35 AM, Anonymous Anonymous said...

makkk luuuuu

 
At 16/7/12 1:36 AM, Anonymous Anonymous said...

betol3.hik hik hik

 
At 21/7/12 2:08 PM, Anonymous Anonymous said...

rasanya tak lawak pown bagi aku lah... tapi kalau bagi korang lawak,aku tak kisah pown ..

 
At 27/7/12 9:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Cikgu: mmg ko bodoh sgt pn.. Matahari tu bintang bkn planet.. Dan mlm sejuk bkn sbb matahari dh jd sejuk.. Apedaaaa....

 
At 25/8/12 9:48 PM, Anonymous Anonymous said...

pakk ang

 
At 28/8/12 3:45 AM, Anonymous Anonymous said...

Pada suatu malam yang hening dan sunyi
di lebuhraya
utara selatan kelihatan sebuah kancil putih
tersadai di sebelah lane
kerosakan. Ada orang tua yang berdiri
disebelahnya,pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba
menahan kereta supaya membantu.tidak
ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba
datangla sebuah kereta evo
7 berhenti di sebelah kancil tadi.
"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya
pemuda
berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak
"jawap pakcik tu simple
aje....
"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat
kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai
tol"mamat nie bagi idea.
"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik
rasa awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"
"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat
kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat
dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-
hati. Dalam lima
kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi
pakcik tu pun hon dan bagi
high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun
slowkan balik..
Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari
belakang dan
press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa
muda patang dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar
ferrari nie...lupa la pulak dia
dengan kancil org tua yg diikat kat belakang
kereta dia.
Orang tua tu punya la hangin satu
badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar
dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap
kat
bawah jambatan.
Vrooommm......bedesup peginye... ini dah
lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah
250kmj memasing nie... Dia pun contact la
kengkawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju nie...
"Over..over,ada tiga buah kenderaan
memandu melebihi had laju,sebuah
ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau
aku cakap korang mesti tak
percaye punye.........sebuah kancil putih
tengah cucuk angin evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'

 
At 8/12/12 1:18 AM, Anonymous Anonymous said...

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
http://tinyurl.com/nomilksmallfryultramanzero

 
At 22/4/13 7:28 PM, Anonymous Anonymous said...

Hahaha

 
At 18/5/13 10:58 AM, Anonymous Bisnis Online Gratis said...

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

 
At 28/9/13 7:25 AM, Blogger asrul aliff said...

Tpi skurangnya ahmad 2 x dak la nk kata kat org lain bodoh dgn sial..kalo bg hg lwk bg dia x lwk ckpla elok2.pemikiran lain2 penerimaan pn lain2 la abg..hahaha

 
At 1/10/13 9:36 AM, Anonymous lovely said...

btoi3....lau ase xlwak, boowat la lwak sndri..jgn taw nk ngutuk jew..

 
At 10/3/14 11:29 AM, Anonymous Anonymous said...

Cikgu bodoh kerana pelajar....hahaha lwak:)))))

 
At 10/3/14 11:31 AM, Anonymous Anonymous said...

Dah bace dah...xlwak pun...

 

Post a Comment

<< Home