Kisah Buang Bayi

Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.

Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.
Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.
Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid...?
Pak Majid:Hmmmmmmm... Sambil mengembus asap rokok daunnya keluar melalui hidungnya...
Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli ke? Ini melibatkan kemanusiaan tahu. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.
Pak Majid: Hmmmm....Nilah aku nak bagitau engkau. Kalaulah aku masa muda-muda dulu..Aku jual je anak-anakku tu..
Pak Abu: Hah??? Engkau biar betul Majid!
Pak Majid: Hoii.. Engkau sedar tak sekarang ni berada di mana? Sedarlah Abu....Kita sekarang di RUMAH ORANG TUA. Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku tu macam nilah, dah lama dah aku jual budak-budak tu!
Pak Abu: HEHEHEHEHE....


Sumbangan: Mohd Azizan Hussin

29 comments

Write comments
15/4/10 4:44 AM

mntak permisi nk publish citer nie

Reply
avatar
26/4/10 9:52 PM

mintk izin nk publish cite nih yep..huuhu.. tq.. :)

Reply
avatar
anDi
AUTHOR
9/6/10 11:08 AM

best la..hargai la, ibu bapa anDa sblum trlmbat.....
insaf dlu..

Reply
avatar
goli46
AUTHOR
24/6/10 4:03 AM

keren dan lucu yang ada di situs ini...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/6/10 3:05 PM

hormat org tua!!

Reply
avatar
Wawa Zolkepli
AUTHOR
11/7/10 1:21 PM

cian pakcik2 ney.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/7/10 11:32 AM

cIAnNYe PKCK ny ta pe2 t itw toLoNg pupUk anak pkck uky !

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/8/10 8:58 PM

cerita yg x lucu...tp penuh pengajaran pla...

Reply
avatar
manong
AUTHOR
11/8/10 3:03 PM

ini cerita sedey r..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/8/10 12:21 PM

cmne la parents kte t...

Reply
avatar
sweety
AUTHOR
18/8/10 1:21 PM

Lawak+sedih..hah hah hah sok sek sok sek!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/8/10 11:02 PM

lawak realiti

Reply
avatar
alvida
AUTHOR
21/8/10 12:37 PM

hehe :)
lucu cmpur gila,gokil ...
hehee ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/9/10 5:19 PM

haha..lucu...tp sdih gakk..hukhukhuk..:(

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/9/10 8:14 PM

nilah lawak yang berkualiti.. ada pengajaran. nk sebarkn boleh...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3/10/10 11:39 PM

hahah....yg niy aku suke....;)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/10/10 4:16 AM

hehe . bule la

Reply
avatar
ainie@inie
AUTHOR
11/10/10 11:02 AM

hahhahaha..cian p.cik2 nie....

Reply
avatar
buat duit
AUTHOR
20/11/10 2:53 PM

haha..jadi..jom kita jual anak2 kita..huhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/11/10 7:45 PM

xde ank lg

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/11/10 6:36 PM

nak share citer ni ya

Reply
avatar
Pudinz89
AUTHOR
9/12/10 2:51 PM

ye xye...hahaaaaa...dorang dlm umah warga emas upenyer,keh3... ;)

Reply
avatar
15/12/10 11:31 PM

mohon nak share ;)

Reply
avatar
zaharina
AUTHOR
16/3/11 10:29 PM

HAhaAhahahaAHAHA! JAHAT gile anak org yg diorng uh. arap2 ak ta jd cam anak diorng -.-

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/3/11 1:11 PM

hish tak baik kalau letak orang tua kita dekat rumah orang tua kecian...nye

Reply
avatar
izah
AUTHOR
31/10/11 6:40 PM

kesian pak cik-pak cik tu...

Reply
avatar
Liana Lin
AUTHOR
15/2/12 1:28 PM

hehe..lawak plus kesian kat orang2 tua tu..http://liana-lin.blogspot.com/2012/02/nasib-orang-orang-tua-di-rumah-orang.html

From:http://liana-lin.blogspot.com/

Reply
avatar
Jamrin Jimin
AUTHOR
29/4/14 1:36 PM

Dalam maksud crite ni...apa pun, nice story..

Reply
avatar