Menantu Yang Luarbiasa

Mamat ni amat lah tergila-gilakan Minah anak Pak Haji Dollah. Minah nie boleh lah tahan cun nya. Mamat ni pun tak kalah lah kacaknya. Ngurat-punya-ngurat tersangkutlah dua hati ini. Pak Haji Dollah bukanlah jenis yang memilih sangat orangnya, tambahan pulak si Mamat ini pandai berlakon, depan Pak Haji Dollah dia bukan main warak lagi, berkopiah dikepala. Selepas ditetapkan hari kahwinnya, maka lancar je jawab nikahnya si Mamat tadi. Biasalah malamnya agak lewat sikit keluarga Haji Dollah masuk tidurnya pasal dok berkemas rumah lepas kenduri siangnya. Pasangan Mamat dan Minah pun lewat jugak lah masuk tidurnya.

Selepas semuanya selesai dan semuanya nyenyak tidurnya, pagi besoknya Pak Haji Dollah pun mengejutkan semua isi rumah untuk solat subuh. Semua isi rumah pun bangun dan si Mamat dan Minah pun bangun mandi dan bersiap untuk mendirikan solat subuh. Tapi dek kerana lewat bangun, Si Mamat tak sempat bersolat jemaah dengan Pak Haji Dollah. Walaupun telah dikejutkan awal oleh isterinya Minah.

Maka, Pak Haji Dollah pun suruhlah menantunya tu solat sendirian ketika ahli keluarga lainnya sedang berwirid. Si Mamat pun qamat dan dirikanlah solat subuhnya. Selepas selesai solatnya dan memberi salam. Pak Haji Dollah pun menegur menantunya Si Mamat tadi, "Hai Mat kenapa solat subuh tiga rakaat?" lantas Si Mamat Jawab "eh.. ia ke? tiga rakaat? rasa-rasanya dah cukup empat rakaat tadi..."

Masya Allah.. mengucap panjang Pak Haji Dollah. Si Minah tersenyum sipu malu dengan gelagat suaminya. Sahla si Mamat ni tak pernah sembahyang subuh! Kantoi..kantoi...

31 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
29/4/10 8:07 PM

err bleh ye kita nak copy paste kat facebook...lawak la cite ni...nak share ngan member2...ada iktibar disebalik cite lawak ni..tq

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/5/10 3:51 PM

huhuhu....lawak2....xtau tp wt2 tau...2la die...

Reply
avatar
24/5/10 11:09 PM

kunjungan sobat, infonya bagus :D732

terima kasih atas informasi nya.. informasi ini sangat membantu saya dalam menyelesaikan tugas saya

Reply
avatar
anDi
AUTHOR
9/6/10 11:06 AM

hehe..lucu tau..

Reply
avatar
shark
AUTHOR
15/6/10 12:50 PM

sesuai untuk orang yang blum kawen n yang dh kawen

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/6/10 4:07 PM

LUCU2 JGK..BERTAPA PNDAINYER SESEORG TU BERPURA2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/7/10 5:18 PM

hahaha lwak.. spndai2 tpai mlmpat akan jtuh ,ke tnah jgak.. ad iktibar d sblik cter nie ea..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/8/10 6:11 AM

pecah rahsia....

Reply
avatar
manong
AUTHOR
11/8/10 2:20 PM

mak nyus.. haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/8/10 12:30 PM

jgn korg jd cm mamat sudey

Reply
avatar
sweety
AUTHOR
18/8/10 1:25 PM

hah hah hah..apela mamat ni.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/8/10 5:50 PM

ala !!!!!!!!!! nak share , nak share ! nak share jugak ! tapi tak leh ! ala :( nak share !!!!!!!! why can't i share ? why not i share :??

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/9/10 5:05 PM

bdoh2 je la cite ni

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/9/10 2:33 AM

ctE niE cOpycat ah!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/11/10 2:39 PM

malu seyyy'x rety mayang upenye..

Reply
avatar
Pudinz89
AUTHOR
9/12/10 2:46 PM

Kan dah kantoiiii...sptutnye 2 rakaat jadi 4,hak3...ape daa... ;)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/3/11 7:05 PM

nk share gk kt fb...leh yer

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/3/11 1:15 PM

hah padan muka kau kan dah kantoi kalau dah menipu tak boleh sorok.

Reply
avatar
3/4/11 7:39 PM

ai ? ramainye anonymous???
haha...lawak la...
yakin betul nak jawap 4...haha

Reply
avatar
3/4/11 7:40 PM

meh meh...kite join kontest ni...

http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

Reply
avatar
syira
AUTHOR
22/6/11 2:31 PM

ayamak ...lawak nih nak suruh kite bace karangan jek..pendekkanla ctenye ...point de yg sebenar lastly tu ..huu..

Reply
avatar
jerrys
AUTHOR
29/10/11 9:46 AM This comment has been removed by the author.
avatar
izah
AUTHOR
29/10/11 8:33 PM

ermm.... boleh tahan jugak cite ni...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/6/12 3:12 PM

haa.. kan dah kantoi. x pe masih boleh taubat lag:)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/8/13 10:41 PM

kantoi sudah....

Reply
avatar
asrul aliff
AUTHOR
28/9/13 10:23 AM

Hahaha...pndai main wyang mamat ni..hahaha dh nikah pn pndai2 la pak hj dollah ajaq..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/3/14 2:43 PM

Hahaha...tak tahu tpi buat..tulah org dh bngunkan awal tpi taknk bngun....lwk3

Reply
avatar