Suami Yang Adil

Sepasang suami isteri, iaitu Jenab dan Ramli sedang bergaduh mengenai keluarga mereka masing-masing. Jenab berkata, Abang memang tidak adil kerana tidak pernah menyukai orang-orang yang mempunyai hubungan kekeluargaan denganku dan lebih menyayangi keluargamu.

Lalu dengan selamba Ramli menjawab, Salah tu ..., buktinya aku lebih menyayangi ibu mertuamu daripada ibu mertuaku sendiri.


---- sumbangan: Samad

22 comments

Write comments
lia_din
AUTHOR
3/5/10 10:59 PM

bahaye dpt suami cam 2...pi mai pi mai tang tu gk..

Reply
avatar
Sarayu
AUTHOR
4/5/10 1:00 PM

bEtU!3..cHe sOkOngg..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 11:27 PM

Mengarut tul...

Reply
avatar
Mohd Nazeri
AUTHOR
14/5/10 9:03 PM

Ya la apa maksudnya kata macam tu ya????

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
20/5/10 7:45 PM

adil ler sangat.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/5/10 4:47 PM

aku nk jgk

Reply
avatar
intan
AUTHOR
5/6/10 5:52 PM

ok ar 2.since dyer lelaki kira anak yang soleh arr...hehehe

Reply
avatar
ALIMAN
AUTHOR
19/6/10 1:51 PM

bukan lawak ni...nampak sangat menantu kurang ajar..baik tinggal jak laki gitu..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/6/10 10:36 PM

tul lah pa yg djwb si suami..mertuamu msksudnya ibunya sndri lah... tukang blit juga si suami nie....hahaha..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/7/10 4:19 PM

klu hubby ak wt prgai cm tuh..
mmg msuk longkang la dye psnie..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/8/10 1:44 AM

pandai dia putar alam.. hahaa

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/8/10 1:07 PM

penuh simbolik! kalo d pk2 cerdik la laki die tu.. geliga. kepale otak berjambul.

Reply
avatar
18/8/10 2:22 PM

hah hah hah..kaki belitnye laki.bagus3

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3/9/10 11:55 PM

biol pnya laki

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/9/10 8:28 PM

Buh !!!!!!!!!!!!!!!! Huh , Bka Ni http://kahkahkah.mnazman.com/search.php?query=hantu&action=results tekan tekan !! kalau takleh tekan copy dan paste kat google :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/9/10 8:33 PM

Si brader teksi ni pun bukak la cite..

Pemandu Teksi : korg pernah dengar cite teksi hantu kt sini x??

Alan & Amid : Pernah..nape bang?? Betol ke cite ni??

Pemandu Teksi : eh..betul la.. korang ni x caye ek bende2 mcmni?? Memang ade pun..pnumpang yg naek tu akan terhidu bau busuk dari teksi tu..itu tande2 nye la..pastu teksi tu akan benti kat tmpt sunyi,gelap..pmandu die pun akan menjelma jadi lembaga itam yg bsar & bertaring..pastu lembaga tu akan isap darah pnumpang tu.. haa.. mcm tu la cite nye..

Alan : yeke..malang la nasib sape yg kene tu..hehe.. sy x caye la bende2 ni bang..tahyul-mahyul jek..

Amid : (sambil berbisik)..oii..mangkuk..pehal cabul sgt mulut ko ni?? Ntah2 brader teksi ni antu tu.. Laen mcm jek aku tgok.. die pun arif bercerita..mcm die jek antu tu.. takut aku..

Alan : hahahahahaha.. wat lawak la ko ni..

Pemandu Teksi : Pe yg lawak nye dik?? Gelak besar lagi tu?? Jgn maen2 dik..dgn bende2 halus ni.. hehehe..

Lepas kene tegur..amid & alan pun terdiam..tiba2 terbit 1 bau yg agak busuk,menusuk dlm kalbu sanubari hidung diorg..

Amid : (sambil berbisik)..wei..ko bau x ape yg aku bau?? Bulu roma tengkuk aku da tegak2 ni..Laen mcm jek..abg teksi ni senyap jek.. wei..aku takut La..

Alan : (sambil berbisik).. eh..ko jgn takut,kalau kau takut..aku pun takut..memang ade bau pun..jgn die benti kt depan tu dah..tempat tu sunyi,gelap..

Tibe2 teksi tu benti kat tempat gelap tu..sunyi jek suasane nye..

Maka..

Alan & Amid : Aaahhh..sudaahh..!! knape benti bang??

Pemandu Teksi : hehehe..tempat sunyi ni elok benti..gelap,x de orang..x de sape2 nmpak.. hehehe.. korang duduk sini diam2.. hehehe..

Alan & Amid : Hah..!! Alamak tok..!! jgn isap darah kami tok,kami x kawin lagi.. kursus kawin baru je daftar,tu pun kelas die x pegi Lagi.. ampun kan kami tok.. waa..waa..

Pemandu Teksi : Tok?? eh..apahal korang ni..?? aku nak gi berak la kat semak tu,kang terang2 kang orang nampak..eh!! aku sakit perut la..makan jering&petai tghari tadi..ko x bau ke kentut aku tadi?? Lagipun sini bukan ade toilet pun.. dah..dah.. lepas kaki aku..siap melutut,merayu Lg ni.. ape kes?? eishh..!! Lepas2..berak dLm seluar plak aku kang..!! eish..!!

Alan & Amid : Hah?? Laa..!!

Baca selanjutnya: KahKahKah - Cerita Lawak - Kentut Yang Seram

Reply
avatar
flora
AUTHOR
31/10/10 3:57 PM

yg ni kuang ja......hahahaha
gla pnya suami..

Reply
avatar
izah
AUTHOR
30/10/11 12:22 AM

terlebih adil lh pulak.....******

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/8/13 10:45 PM

hahaha.... samanya jew makna dia.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/11/14 12:27 AM

Bgusnya...huhu

Reply
avatar