Sosej & Lembu

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia cakap dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...


---- sumbangan: Jas

31 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 5:10 PM

aper pya bapak lar... terima lh hakikat yg anak dia mmg bngap

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 11:46 PM

masa masuk sosej x baca doa.. jadilah lembu..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 11:46 PM

bapak dia guna sosej cap lembu agaknya..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
20/5/10 8:11 PM

hmmm...bapak jugak yang kena...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/5/10 12:10 PM

hahahahaha..
2 nme ye bpk ye nak kne kn ank ye..
bodoh btul lar ank die ni..

Reply
avatar
spoon
AUTHOR
2/6/10 4:56 PM

he3x sosej tak potong maka jadilaaa..
bapa borek anak rintik @ lembu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/6/10 3:26 AM

ngok ngek.bhahahahah :D:D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/6/10 10:39 AM

Sempoi la lawak nie... abih satu opis aku gelak.. ha ha ha...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/6/10 7:40 PM

hahha..ske tol sosej

Reply
avatar
intanmazli
AUTHOR
21/6/10 3:55 PM

dari mengantok jd tersedar.. cm setan bai...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/7/10 12:04 AM

hahahaa......sosej apa tu?? sosej keturunan...hahaha...

Reply
avatar
faniza
AUTHOR
21/7/10 10:49 AM

wakakakaaka..gila punya story..

Reply
avatar
ninie
AUTHOR
5/8/10 3:52 AM

hakhakhak. .ngoxngexs .

Reply
avatar
sweety
AUTHOR
18/8/10 3:00 PM

citer psl sosej kt sini http://www.cinta1malaysia.com/

Reply
avatar
zul
AUTHOR
7/10/10 3:28 PM

waaaaa!!!! lawak tahap dewa ke 18!!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/11/10 11:55 AM

Crite baapak lmbu antar ank pgi skolah

Reply
avatar
Pudinz89
AUTHOR
9/12/10 2:09 PM

Hahaaa...sosej xcukup umphhh kut..yu la kuar anak lembu,hahaaa...

Reply
avatar
Hahaaa...sosej xcukup umphhh kut..yu la kuar anak lembu,hahaaa...
AUTHOR
9/12/10 2:10 PM

Hahaaa...sosej xcukup umphhh kut..tu la kuar anak lembu,hahaaa...

Reply
avatar
KUSAI
AUTHOR
17/6/11 7:12 PM

hahaha...double meaning betul lucu nie...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/10/11 12:34 AM

hi hi hi...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29/11/11 1:00 AM

dah baca pun

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/2/12 4:15 PM

kahkahkah...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/8/12 5:04 AM

Weyhh. .Dye msok sosej tu kat mne ea?hihihi

Reply
avatar
28/9/12 12:04 PM

Sosej tu xde perlu gna teknologi..pun bleh dpt anak lembu..hahaha..

Reply
avatar
22/11/12 5:33 AM

haa haaa lawaklakar

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/2/13 10:10 PM

Haaa ni klaka

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
16/5/13 3:04 AM

Pling dasat teknologi bapak die. Wat geram je.

Reply
avatar
Nur Asyiellah
AUTHOR
23/7/13 7:42 PM

mCm bOdOhHh !!

Reply
avatar