Catatan Harian Isteri dan Suami

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku shurgaku!

BUKU HARIAN ISTERI

Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe. Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.

Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".

Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.

Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya, dia cuma tersenyum tipis dan tetap membisu. Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu. Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga".

Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia, dan seolah-olah dia tak menghendaki ku lagi. Dia hanya duduk dan nonton depan TV; dia terlihat jauh dan menghilang.....

Akhirnya aku putuskan untuk tidur. Lebih kurang 10 minit kemudian, dia masuk ke kamar. Aku tak tahan lagi, ku putuskan untuk menghadapinya dan menanyakan soal sebenarnya, tapi dia langsung tertidur. Aku mulai menangis sampai tertidur. Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan. Hidupku terasa bergoncang.....



BUKU HARIAN SUAMI


Hari ini REAL MADRID kalah. SIALLLLL!!!


----sumbangan: liza

34 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 10:17 AM

cara la.. terbaik la suami.. cam tu la...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/5/10 11:44 PM

suami kaki bola.. porak peranda lah rumah tangga..

Reply
avatar
super_robot
AUTHOR
13/5/10 9:25 AM

padan muke dia..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/5/10 11:55 AM

haha kcian c isteri...smpy glisah n serba salah mmkir kn somi die...jht tol somi t....bunuh je...haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/5/10 12:08 PM

kurang ajor punye suami..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/6/10 11:17 AM

Kesimpulannya....

Orang pompuan punya diari berjela-jela luah perasaan....

Orang lelaki just tulis yang penting2 jer....

Reply
avatar
spoon
AUTHOR
2/6/10 4:52 PM

tabiat tak baik punye isteri..kuat sosial , kuat membazir apatah lagi kuat membebel..(istri sape ni)
tahniah buat si suami..adioosss

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/6/10 10:43 PM

hampehnyer suami..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/6/10 10:06 AM

adoi ai, boleh golek2 atas lantai bce cite die, ending best!

Reply
avatar
intan
AUTHOR
5/6/10 5:57 PM

best r citer ni,memang sebijik r dgn realiti!

Reply
avatar
syamilaqif
AUTHOR
10/6/10 3:11 PM

seb baik lakiku bukan kaki bolaaaaaaaaaaaa

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/7/10 2:06 AM

lek la time tahun tu arsenal skit lagi nak dapat leugue inggeris tapi aku lek je.
dah la time tu aku ble lagi
bayang kan umur masa tu, dah kalau skrng aku form 2
aku lek je
ish3!!!!

Reply
avatar
Wawa Zolkepli
AUTHOR
11/7/10 2:30 PM

hahahaahahah!
wawa ase ney lah cite terbest stakat ney!!
syabas kpd sang pencipta..
hahahah!

Reply
avatar
faniza
AUTHOR
21/7/10 10:47 AM

best giler,
cayok2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/8/10 1:15 PM

tu r org pempuan.. rimas.. suke emosi terlebih.. nyampah akuu... laki tu; sempoiii!!

Reply
avatar
18/8/10 3:51 PM

kurang ajaqnya..pe punya laki penting bola sampai sanggup wat isteri menangis..begong tullll

Reply
avatar
shiro
AUTHOR
23/8/10 2:13 PM

bangang laki die ni..cam hampagas btl..lau aq jd bini die aq pijak² jer laki tu..huhuhu..

Reply
avatar
syuks
AUTHOR
6/9/10 4:10 PM

itulah suami mithali.... tak simpan apa2 pun dlm hati...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/9/10 7:37 AM

tu suami tak guna tu..bkn nya suami mithali..apalah slh klau die ckp jer trs trg? kan sng..bini die pun x lah gelisah mcm nak gila...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/12/10 11:39 PM

Men make it simple.Women make it trouble

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/2/11 3:15 AM

b0ng0k punye suami!!!!

Reply
avatar
nurAMALLINA
AUTHOR
21/3/11 12:56 PM

simple gila suami dia!ahhaaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/6/11 1:48 PM

klo la laki aq ni g2...xtahu la...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
9/6/11 9:56 AM

hahahaha memg pn..aku pn akn jd cmtu, mlu kot nk mngdap muke2 mmber yg fan bola len..kna ktukl kaw2 pnya r..

Reply
avatar
syira
AUTHOR
22/6/11 2:40 PM

kalo ak dpt suami cmnie..mau kne pelangkong ngn ak ari2 ! haha..eh sabo je lah~~

Reply
avatar
izah
AUTHOR
30/10/11 12:31 AM

hahaha...kelakar lh jgk cite ni???

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/11/11 11:22 PM

hampeh pelegeh punye suami...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
31/7/12 2:27 PM

maksud nye bapak ko ke yang bangang tu?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/4/13 7:09 AM

Nak mampus

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/8/13 10:50 PM

bodohnya laki.... x jaga perasaan bini.... pikir dye jew...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/12/13 11:08 PM

Tak de ape yang blh di trangkan lg.kalu bgtau pun bini die mesti tak paham punye!!!

Reply
avatar