Wantan Mee

Alkisah ini terjadi di sebuah kedai makan....Mat & Ah Chong singgah untuk makan setelah mereka selesai menonton wayang.... maka terjadilah perbualan ini:-

PELAYAN : nak minum apa encik?

MAT : bagi saya milo ais satu.

A CHONG : Saya mau minum itu sirap limau....

PELAYAN : ok.....makan cik?

Mat : Saya nak nasi goreng satu...telur mata kerbau satu..

AH Chong : Kasi saya itu "WANTAN MEE"

maka pelayan tadi terus beredar beberapa minit kemudian dia datang semula.....lalu berkata:

PELAYAN : mintak maap la cik tukang masak saya suruh bagitau yang ada kat dapur la ni cuma telur ayam .... kalau cik nak mata kerbau tak ada sebab dia tak sanggup nak korek mata kerbau tu cik....lagi satu kalau cik nak makan mee setakat 2 tiga pinggan tu ada la tapi kalau sampai "ONE TAN" mee tak cukup la cik........

MAT & AH CHONG : ???????????????????????


---- sumbangan: Jes

16 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
15/5/10 4:11 PM

lucu banget ceta ni..hhahahaha...

Reply
avatar
spoon
AUTHOR
2/6/10 6:10 PM

ni kedai makan kat kampong mana ni...
pelayan ngan tukang masak memang biol...
kah kah kah

Reply
avatar
zhafrizaki
AUTHOR
5/6/10 7:40 PM

lawak2..hahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/7/10 7:33 AM

cam sial,aku rasa pelayan ni pekak badak kut!
tapi apapun lawak la wakakakkaka.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
15/7/10 4:37 PM

ade ke org yg cmni..

Reply
avatar
faniza
AUTHOR
21/7/10 11:15 AM

lawak bodo nieee...

Reply
avatar
manong
AUTHOR
11/8/10 1:27 PM

aku stuju ngan komen si spoon.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/8/10 8:29 AM

xbest :D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/8/10 4:10 PM

aku pernah g satu restoran ni..pelayan die indon..lepas order food utk ktorg husband n wife aku plan nak order fries utk baby aku..then die reply "fresh orange enggak bang..tembikai, carrot susu ada".

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/8/10 8:46 AM

takkan lah wantan mee pun tak tau.. org tu tanya kat kedai akan, bukan kedai beskal.. pastu takkan lah nak mkn sampai satu tan.. kalau ye pun cita lawak, biar yg logik.. so org takkan gelar lawak merapu..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/1/12 11:22 PM

weiii apa kmpung2..mampus orang kampung pun ada otak..kg2 x main ek..cucuk mata hang bru tw..cibai tiaw..ngai t

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/10/12 8:24 PM

hum...nta2 tukg msak tu xtw msk kot smpai nak korek mta krbau pl tu..hihihi

Reply
avatar
22/11/12 6:01 AM

ko kot yg merapu? ni lawak la bro gw tgah gelak ni, tapi abis baca komen ko ilang gelak.. alamk lu potong stim aa.. takper wa baca skali lagik

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/3/14 4:28 PM

Silap ari blan kdai ni akn lingkup...hahahahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/3/14 4:30 PM

Betul..potong je lah kau ni..agak2lah..

Reply
avatar