Hadiah Perpisahan Guru Besar

Ketika itu adalah akhir tahun persekolahan, dan seorang Guru Besar sedang menerima hadiah dari murid-muridnya. Salmi anak kepada seorang pemilik kedai bunga memberinya hadiah. Guru Besar menggoyangkan kotak hadiah itu, memegangnya di atas kepala, dan berkata, "Aku yakin aku tahu apa ini. Beberapa kuntum bunga..?"

"Itu benar" anak murid itu berkata, "tapi bagaimana Cikgu tahu?"

"Oh, hanya meneka," katanya.

Murid berikutnya adalah anak perempuan kepada seorang pemilik kedai manisan. Guru Besar memegang hadiah itu, menggoyangnya, dan berkata, "Aku yakin aku boleh meneka apa ini. Sebuah kotak gula-gula."

"Itu benar, tapi bagaimana Cikgu tahu?" tanya murid itu.

"Oh, hanya meneka," kata Guru Besarnya.

Hadiah berikutnya adalah dari anak seorang pemilik kedai minuman keras. Guru memegang kotak hadiah itu, tapi kotak itu bocor. Dia menyentuh setitik kebocoran itu dengan jarinya dan menyentuh ke lidahnya.

"Apakah anggur?" ia bertanya. "Tidak," jawab anak murid itu, dengan gembira.

Guru mengulanginya, mengambil cairan dari kotak yang bocor itu ke lidahnya.

"Apakah champagne?" ia bertanya.

"Tidak," jawab anak murid itu, dengan lebih banyak tersenyum.

Guru merasai lagi sebelum menyatakan,

"Aku menyerah, apa ini?"

Anak murid itu menjawab, "Itu anak anjing!"


---- sumbangan: Lewis

27 comments

Write comments
Wawa Zolkepli
AUTHOR
16/2/11 5:55 PM delete

nguahahahahahahah!!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/2/11 12:21 PM delete

XKLAKA!!!!!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/2/11 12:01 PM delete

da ada la lawak ni cuma versi lain

Reply
avatar
budak kampung
AUTHOR
19/2/11 4:09 PM delete

hahahahah adessss

Reply
avatar
zmah
AUTHOR
1/3/11 5:52 PM delete

Ala...anak anjing

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/3/11 10:28 AM delete

tah pape la lwak die...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/3/11 6:06 PM delete

mcm lawak dlm raja lawak..tak kelaka langsung

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/3/11 2:51 AM delete

lawak jugak... guru besaw tu ingat dya pandai hikhikhik... lawak loklaq btoi...ngotoq.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/3/11 8:05 PM delete

giler tak klakar n i didn't get that

Reply
avatar
23/3/11 9:07 PM delete

haha..sian cikgu..ngenat tul la anak murid dia

ish3..tapi, best cter ni..lawak.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29/3/11 4:08 PM delete

ala...lebih kurang same je ngan citer jeruk pelam (post Januari 2004) cume beza yg tu kucing, ni anjing plak.... ntah pape

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/4/11 7:01 PM delete

x besh!!!!!!!!

Reply
avatar
wanUSJ
AUTHOR
12/5/11 12:04 PM delete

adoiii! baby dog rupanya.. Baby betol!

Reply
avatar
Epy Ain
AUTHOR
23/5/11 11:17 PM delete

haha ~ sumpah lawak

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/7/11 1:56 PM delete

x klako pun.

Reply
avatar
Mr. Jabat
AUTHOR
23/7/11 5:58 PM delete

Keren-keren nieh cerita,,,, nice.!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/8/11 10:23 AM delete

hahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/8/11 10:24 AM delete

lawak anjing bodo...baby btoi

Reply
avatar
bp
AUTHOR
22/8/11 9:29 PM delete

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/12/12 12:53 PM delete

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
http://tinyurl.com/nomilksmallfryultramanzero

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/12/12 12:53 PM delete

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
http://tinyurl.com/nomilksmallfryultramanzero

Reply
avatar
18/5/13 11:00 AM delete

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/8/13 5:02 PM delete

Slownyer kau ni...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/9/13 8:24 AM delete

Die jilat air kncing ank anjing 2 kan。。??

Reply
avatar
asrul aliff
AUTHOR
28/9/13 7:47 AM delete

Hahaha..lwk2..elok la kaitan dia 2 ..bpak bkak kdai minuman keras ank bg ckgu hadiah ank anjing..msti anjing 2 minum wain anggur sbb 2 air kncing ckgu 2 rasa anggur mula2..gila..hahaha

Reply
avatar