mytukangcat.blogspot.com

Friday, October 15, 2010

Cara Peguam

MOSTI sedang mencari angkasawan utk dihantar ke marikh. Walaubagaimanapun, mereka hanya boleh pergi sahaja, dan tidak akan pulang ke bumi.

Calon pertama, seorg engineer di tanya berapa banyak wang yg dia mahu."Sejuta" jawapnye "Saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim."

Calon seterusnya adalah seorg doktor. Dia juga di tanya soalan yg serupa. Dia menjawap, dua juta ringgit. "Sejuta saya nak bagi kat family saya. Yg sejuta lagi saya nak derma utk buat research dan experiment."

Calon terakhir adalah seorg peguam. Bile ditanya berapa banyak yg dia mahukan, dia berbisik ke telinga panel temuduga, "3 juta ringgit."

"Kenapa lagi banyak dari yg lagi dua calon?" penemuduga bertanya.

Peguam itu menjawap, "Kamu bagi saya 3 juta. Saya bagi kamu sejuta, Sejuta saya amik. Kemudian yg sejuta lagi tu, kita guna utk hantar engineer tu ke marikh"


---- sumbangan: Ari

22 Comments:

At 21/10/10 11:00 AM, Anonymous sulap said...

wah..
abunawas tuh si peguam..
hhaa

sukses selalu,smoga tambah lucu dan kreatif..

 
At 22/10/10 10:22 PM, Anonymous Anonymous said...

peguam mmg pandai auta org

 
At 23/10/10 9:37 PM, Anonymous Anonymous said...

hahahah ... macam peguam dari Banting

 
At 25/10/10 8:10 AM, Anonymous Arie said...

dah terbiasa 'main'la tu peguam

 
At 25/10/10 4:16 PM, Blogger dj abnor said...

kepada pemilik blog ini.. add ym saya abnorhamizam_staff_yhseri@yahoo.com atau email abnor@serifm.net atau pun sms/call saya 0172031129 ada kerjasama yg perlu dijalinkan

 
At 1/11/10 10:11 PM, Anonymous blingmami said...

peguam memang pandai belit...duit no satu...kalu amik kes cas mahal-mahal

 
At 2/11/10 3:56 PM, Anonymous Anonymous said...

yek-yek jek lu der...kudances sekerengkek

 
At 2/11/10 4:00 PM, Anonymous Anonymous said...

yo-yo hol jek kan...aku pon dh g marikh..enjoi kt sana makan2...

 
At 2/11/10 4:04 PM, Anonymous Anonymous said...

standart la cas mahal2 sbb kt marikh idup kt sna kos sara idup mahal 2...aku dah lama pot kt marikh..tau ler der.....yang penting enjoi...ati hepi...xsusahkn owg udah ler...hehehe..."malu aku"

 
At 18/11/10 3:43 PM, Blogger Nadia Abdullah said...

he3..kalo semua lawyer cm 2..ramai le mati kena bunuh :P

 
At 28/11/10 12:51 PM, Blogger mamawana said...

Lawyers are liars....hohoho...is it funny? Its a joke mann....

 
At 1/12/10 11:27 PM, Blogger lord of rikas said...

wei aq pown lawyar jugak
agak2 la wei nak kutuk pown

 
At 2/12/10 4:42 PM, Anonymous Anonymous said...

loyar buruk btl la...

 
At 2/12/10 7:32 PM, Anonymous Anonymous said...

otak si peguam tu leh wt batu cncin ar!!!huhuhu

 
At 22/1/11 2:14 AM, Anonymous Anonymous said...

mcm kes hantar angkasawan k bln jg ekh...aikh??? tanya apa ekh?

 
At 12/3/11 12:51 PM, Anonymous Anonymous said...

rasuah gak jadi penyelesaian..hahaha

 
At 31/10/11 6:38 PM, Anonymous izzah said...

hahaha

 
At 8/9/12 2:31 AM, Anonymous Anonymous said...

seorang peguam yg sangat sweet

 
At 8/12/12 1:39 AM, Blogger Zetton Seijin said...

This comment has been removed by the author.

 
At 8/12/12 1:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
http://tinyurl.com/nomilksmallfryultramanzero

 
At 18/5/13 11:03 AM, Anonymous Bisnis Online Gratis said...

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

 
At 28/9/13 8:56 AM, Blogger asrul aliff said...

Penasihat 25%..hahaha tpi ada btlnya pguam dgn hakim akhir2 zaman ni byk yg tipu,skit sgt yg jjur..tpi awt dia x gunakan doktor?

 

Post a Comment

<< Home