Cara Peguam

MOSTI sedang mencari angkasawan utk dihantar ke marikh. Walaubagaimanapun, mereka hanya boleh pergi sahaja, dan tidak akan pulang ke bumi.

Calon pertama, seorg engineer di tanya berapa banyak wang yg dia mahu."Sejuta" jawapnye "Saya nak sumbangkan utk anak-anak yatim."

Calon seterusnya adalah seorg doktor. Dia juga di tanya soalan yg serupa. Dia menjawap, dua juta ringgit. "Sejuta saya nak bagi kat family saya. Yg sejuta lagi saya nak derma utk buat research dan experiment."

Calon terakhir adalah seorg peguam. Bile ditanya berapa banyak yg dia mahukan, dia berbisik ke telinga panel temuduga, "3 juta ringgit."

"Kenapa lagi banyak dari yg lagi dua calon?" penemuduga bertanya.

Peguam itu menjawap, "Kamu bagi saya 3 juta. Saya bagi kamu sejuta, Sejuta saya amik. Kemudian yg sejuta lagi tu, kita guna utk hantar engineer tu ke marikh"


---- sumbangan: Ari

22 comments

Write comments
sulap
AUTHOR
21/10/10 11:00 AM delete

wah..
abunawas tuh si peguam..
hhaa

sukses selalu,smoga tambah lucu dan kreatif..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/10/10 10:22 PM delete

peguam mmg pandai auta org

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/10/10 9:37 PM delete

hahahah ... macam peguam dari Banting

Reply
avatar
Arie
AUTHOR
25/10/10 8:10 AM delete

dah terbiasa 'main'la tu peguam

Reply
avatar
dj abnor
AUTHOR
25/10/10 4:16 PM delete

kepada pemilik blog ini.. add ym saya abnorhamizam_staff_yhseri@yahoo.com atau email abnor@serifm.net atau pun sms/call saya 0172031129 ada kerjasama yg perlu dijalinkan

Reply
avatar
blingmami
AUTHOR
1/11/10 10:11 PM delete

peguam memang pandai belit...duit no satu...kalu amik kes cas mahal-mahal

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/11/10 3:56 PM delete

yek-yek jek lu der...kudances sekerengkek

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/11/10 4:00 PM delete

yo-yo hol jek kan...aku pon dh g marikh..enjoi kt sana makan2...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/11/10 4:04 PM delete

standart la cas mahal2 sbb kt marikh idup kt sna kos sara idup mahal 2...aku dah lama pot kt marikh..tau ler der.....yang penting enjoi...ati hepi...xsusahkn owg udah ler...hehehe..."malu aku"

Reply
avatar
18/11/10 3:43 PM delete

he3..kalo semua lawyer cm 2..ramai le mati kena bunuh :P

Reply
avatar
mamawana
AUTHOR
28/11/10 12:51 PM delete

Lawyers are liars....hohoho...is it funny? Its a joke mann....

Reply
avatar
lord of rikas
AUTHOR
1/12/10 11:27 PM delete

wei aq pown lawyar jugak
agak2 la wei nak kutuk pown

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/10 4:42 PM delete

loyar buruk btl la...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/10 7:32 PM delete

otak si peguam tu leh wt batu cncin ar!!!huhuhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/1/11 2:14 AM delete

mcm kes hantar angkasawan k bln jg ekh...aikh??? tanya apa ekh?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/3/11 12:51 PM delete

rasuah gak jadi penyelesaian..hahaha

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
31/10/11 6:38 PM delete

hahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/9/12 2:31 AM delete

seorang peguam yg sangat sweet

Reply
avatar
Zetton Seijin
AUTHOR
8/12/12 1:39 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/12/12 1:46 AM delete

Video Lawak Bila Ultraman Tak Cukup Kalsium...
http://tinyurl.com/nomilksmallfryultramanzero

Reply
avatar
18/5/13 11:03 AM delete

Artikel yang sangatlah lucu........ hehehehehehe

Reply
avatar
asrul aliff
AUTHOR
28/9/13 8:56 AM delete

Penasihat 25%..hahaha tpi ada btlnya pguam dgn hakim akhir2 zaman ni byk yg tipu,skit sgt yg jjur..tpi awt dia x gunakan doktor?

Reply
avatar