Pertama Kali Dibedah

Seorang pesakit yang akan dibedah terbaring di katil bilik bedah dengan muka yang pucat. Seorang doktor bedah muda masuk sambil menyapa pesakit tersebut dengan ramah.

"Awak kelihatan takut sekali, jangan bimbang, semuanya akan berjalan dengan baik dan lancar, jadi tabahkan hati mu..."

"Bagaimana tidak takut doktor, seumur hidup, inilah kali pertama saya dibedah."

"Sama-sama, saya juga kali pertama buat pembedahan, saya sama sekali tidak merasa takut..."


---- Sumabangan: Salim

32 comments

Write comments
Cerita lucu
AUTHOR
20/3/10 11:26 PM delete

pesakit baru pertama kali dibedah vs doktor juga kali pertama buat pembedahan, funny story

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/3/10 4:16 PM delete

dah ade lawak nie lam nie..........

Reply
avatar
arch
AUTHOR
27/3/10 12:21 PM delete

hahahagz
pengalaman pertama yang beresiko
:: funny story ::

Reply
avatar
John
AUTHOR
31/3/10 1:49 AM delete

Saudara/i...kami http://mybloghub.my/ telah meletakkan link blog cerita lucu (bahagian blogroll...bermula huruf C)...kami harap saudara/i dapat juga membantu meletakkan link kami di blog ini.

http://mybloghub.my/

Reply
avatar
John
AUTHOR
31/3/10 1:49 AM delete

Opsss..Terima Kasih

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/4/10 4:33 PM delete

bodonye lawak ny... hahahaha...

Reply
avatar
John
AUTHOR
3/4/10 9:31 PM delete

Plz Help us to expand - Your blog has been link to our website http://mybloghub.my/ ...please consider linking us back...in return, we believe you’ll get great traffic and

exposure there....thank you.

http://mybloghub.my/

Reply
avatar
ismet ulam raja
AUTHOR
4/4/10 12:42 PM delete

cata apa camnie...,lwk nya krg..

Reply
avatar
aman
AUTHOR
22/4/10 9:55 AM delete

http://mybloghub.my/ ok saya dah update

Reply
avatar
ddd
AUTHOR
24/4/10 9:40 AM delete

m,,,,, tak ada yang lucuuuu!!!!!!!!!!!1

Reply
avatar
Anor Priatno
AUTHOR
24/4/10 6:58 PM delete

wow... keren jga ceritanya..
tuh dokter gila juga...

by: anorcampli.blogspot.com

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/4/10 3:23 AM delete

ha3...sgat bOsan..

Reply
avatar
Mr Kamikaze
AUTHOR
27/4/10 11:05 PM delete

Excited doktor tue nak membedah org erk...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/4/10 2:25 AM delete

hahahah.. sama2 lah berjuang wahai dan doktor.=)

Reply
avatar
lia_din
AUTHOR
4/5/10 6:29 PM delete

last2 due2 mati.......ha???

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/5/10 3:48 PM delete

hahahaha.....dktr xde penglmn...bhye 2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/6/10 6:33 PM delete

hahhahahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/6/10 4:05 PM delete

AIII..LEY CAYER KER DOC TU..
JGN PERCYAKAN DOC MUDE...HUHU

Reply
avatar
chai
AUTHOR
10/7/10 3:54 AM delete

sama sama pengalaman pertama jadi gpp...
wkakakaka

Reply
avatar
wana97
AUTHOR
17/7/10 8:49 PM delete

lucu dia boleh than jgak la...

Reply
avatar
sweety
AUTHOR
18/8/10 1:03 PM delete

siotnye doktor..lgla mamat tu takut:D

Reply
avatar
xynapster
AUTHOR
18/8/10 4:11 PM delete

Salam...hahahaha lawak beb. Ade masa jomlah beb layan blog radio aku pulak kat sini XY RADIO ONLINE dan XY ONLINE RADIO. Banyak radio ade beb sume layan punye. Aku tunggu...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/10/10 10:31 PM delete

biaser jer...dh slalu bacar lwk nih..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/10 7:57 PM delete

mati sblom dbdah ar law cm tu.....
hancussssssssssssss

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/3/11 4:20 PM delete

mesti lagi pucat muka pesakit tu

Reply
avatar
bp
AUTHOR
24/8/11 7:12 PM delete

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.
,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet ,
al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel .zee channel.b4u. and more channel
 free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO,ada thr,manisfm,erafm,hotfm,sinarfm,hotfm,klfm,
muzikfm dan palbagai lagi  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO
VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU
 TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Reply
avatar
izah
AUTHOR
30/10/11 1:30 PM delete

hi hi hi kelakar lh..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/9/12 2:47 AM delete

doktor boleh dok psiko pesakit plak?

Reply
avatar
ABDUL GHAFUR
AUTHOR
11/6/15 5:05 PM delete

Tak lawak langsung

Reply
avatar