Menteri Melawat Rumah Sakit Jiwa

Seorang menteri terhormat mengunjungi sebuah rumah sakit jiwa.
"Bagaimana keadaan kamu?" menteri tersebut bertanya pada pesakit. "Senangkah kamu semua dengan segala apa yang ada disini?"
"Senang tuan!" para pesakit itu bersorak serentak.
"Apakah kelakuan kamu baik disini?"

"Baik tuan," ujar seorang pesakit. "Kerana kami berkelakuan baik, pengarah rumah sakit ini membina sebuah kolam renang untuk kami, lengkap dengan papan anjal. Secara bergiliran kami diizinkan menggunakan papan anjal itu. Kalau kelakuan kami semakin baik, pengarah berjanji akan mengisi kolam renang itu dengan air bulan depan...."


---- sumbangan: Lan

37 comments

Write comments
iffa
AUTHOR
19/2/10 4:33 PM

ape yg lawak??sy x phm

Reply
avatar
19/2/10 5:11 PM

laaaa.....cam tue pun tak faham...cam nak xplain yg pelik2...hahahaha

Reply
avatar
intan hajar
AUTHOR
19/2/10 11:58 PM

mcm seram je...
:p

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/4/10 4:35 PM

matila pesakit 2 x dewk air dlm kolam renang 2.... bodoh giler r se......

Reply
avatar
ima
AUTHOR
2/4/10 2:31 PM

sy rse ade cter yg best and ade cter yg yg xbest

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/4/10 1:02 PM

terjemah dr lawak inggeris punya ni

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/4/10 12:31 PM

cian ifa... ni mesti kurang ilmu pengetahuan tu sbb slow skit nk tangkap lawaknye tu. Hahaha! (jgn mare) maksudnye tu kalau kelakuan drg jadi makin baik barulah di isi kolam tu dgn air. Pengarah rumah sakit tu hanye beri ganjaran bit by bit bkn sepenuhnye. Paham ke tk ni? jgn makin blur sotong sudah ;p

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/4/10 4:45 PM

walau mcm manapun explanantion yg di beri lawak ni tetap x menjadi. Well, ada org merasakan cerita ni lawak but bagi sesetengah org pula tak rasa lawak langsung dan ni bukan pasal cepat atau lambat pick up ye. Jgn Marah.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/4/10 2:32 AM

hahahahah...... cian pesakit tuh kn..

Reply
avatar
lia_din
AUTHOR
4/5/10 6:32 PM

ade gk cmni ek??dhsyat tu.......

Reply
avatar
chai
AUTHOR
10/7/10 3:56 AM

saya bingung wae..huhuhuhu

Reply
avatar
sweety
AUTHOR
18/8/10 1:06 PM

laa.rupa2nye pengarah pun gila jgk..hah hah hah

Reply
avatar
xynapster
AUTHOR
18/8/10 4:11 PM

Salam...hahahaha lawak beb. Ade masa jomlah beb layan blog radio aku pulak kat sini XY RADIO ONLINE dan XY ONLINE RADIO. Banyak radio ade beb sume layan punye. Aku tunggu...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/10/10 10:36 PM

bagi yg tnjuk hebat sgat beri comment...sepatutnyer korang yg ptut lompat dlm kolam yg xder air tuh...kuih..kuih..kuih

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/11/10 5:28 PM

la... kenapa la korang tak paham lawak ni.. cuba fikir secara logik. sekarang ni kolam tu takde air tetapi setiap pesakit diberi peluang untuk guna papan anjal tu secara bergilir2. bukankah kolam tiada air? so, bila tiada air and mereka terjun dari papan anjal tu kan boleh mati.. kirenye, apa yang pesakit tu ckp tak betul la... dan kolam tu pon tidak wujud sebenarnye.. dia kan gile.. alahai...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/11/10 5:29 PM

tapi mungkin juga pengarah tu pon gile.. ekekeke...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/11/10 5:03 PM

:0 wahahhaha~ >_<

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/10 7:59 PM

mmg cmfrm pngarah tu pon gilerrrrrrr

Reply
avatar
hikayat
AUTHOR
13/12/10 2:49 PM

haha..da bnyak xplanation so,fhm la tu..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/2/11 12:06 AM

bkn ceta yg lawak ........tp komen yg lawak hahhahhahhahahahahahahahahhahahahahaahahahhaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/3/11 9:12 PM

sy lgi xphm...???????????????????

Reply
avatar
farra
AUTHOR
31/5/11 9:10 PM

org gle, mmg la ckp pown gle2

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/6/11 1:39 PM

lucu plak komen2 korang ni...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/6/11 2:27 PM

even this is a joke...but it cant make me laugh.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/8/11 6:47 PM

aku memang xpham lah lawak nih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
avatar
izah
AUTHOR
30/10/11 1:32 PM

tk phm lh...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/3/12 9:47 PM

ak tau ko cba bt citer lawak,..tapi x jadi lawaknya..hehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/4/12 2:55 AM

ak rse komen korg g lwk dri cte nie ..hahA

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
31/7/12 2:23 PM

sabar la.. jangan mengutuk oran gyang psot cerita ni. Sekurang kurang nya dia ada usaha nak buat korang tersenyum kan. Sangat berdosa kalau korang korang marah and maki maki dia. Tak berkat tau tak. Cuba perasaan korang kalau kene jadi macam tu. Kita kan ada adab. Walaupun korang semua macam anjing, janganlah tunjukkan sebab kena pelihara adab sopan, budi pekerti kita. Jangan jadi macam perempuan sundal tau, jangn nampak keterlaluan macam sundal dan sangat bodoh yer. Ni iklas dari aku yang takde niat nak lukakan hati sape sape.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/9/12 2:50 AM

pengarah rumah sakit jiwa tu pun sakit jiwa jugak kot.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/11/12 12:28 AM

Inda cali

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/1/13 3:14 PM

Rasenya menterinya pun boleh gile

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/9/13 9:52 PM

Wakakakaa sangat sengal

Reply
avatar
asrul aliff
AUTHOR
28/9/13 9:57 AM

Hahaha...last2 hmpa yg mngutuk yg explain dgn yg x phm 2 yg wjudkn pusat sakit jiwa cm 2 sbb serius terok2 sgt pkir sal cita mental..nama pn cita lwk+skit jiwa bru btl lwk gila..rilex dh la..haha lyn ja..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/3/14 2:30 PM

Bkn menterinya sje mlah semua org dsitu akn jadi gileeeee....

Reply
avatar