Tips dari supervisor petronas

Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas selayang.... masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 2.70 sen kat pam minyak jadi 1.98 or suka ati korang la nak letak berapa sen... mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV
sudah la...
2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.
3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la
4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
5. then korang tekan enter - 3x
6. then korang tekan '0' , '0', '1', '9', '8' (1.98 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka
7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi
8. tekan butang clear - 2x
9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi
10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang
 
"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!" so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 2.70 seliter...

HEHEHEHE aku pun terkena... Dah pegi buat keje! ;-D

19 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
6/5/10 10:34 AM

tAk pAhAm..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/5/10 3:50 PM

keciannya jugak. tiada yang menariknya
huhuhuhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/5/10 8:08 AM

klakanya! tak paham langsung. senyum pun tak dapat

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/5/10 12:57 PM

ceh...yer yer ooo ler aku baca... skali hampeh...
baru jerk nak praktik kat pam minyak jap lg...
huhuhu...

Reply
avatar
spoon
AUTHOR
2/6/10 6:17 PM

orang malaysia memang pandai bab niii.
nak untung jee..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/7/10 7:48 AM

ntah cam sakai

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
15/7/10 10:49 AM

hahaha..macam setan..

Reply
avatar
faniza
AUTHOR
21/7/10 11:28 AM

aku pun baca la ngan penuh tekun,
tgk2 tipah tertipu la makkkk,siot tollll...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/8/10 1:06 AM

aku nak juge gelak tapi apakan daya,tahap kelucuan cite ni 0%...cuba lagi tahun depan.hehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/8/10 2:15 PM

aku dah cuba untuk ktawa.. tapi tak berjaya... Nak senyum pun tak boleh apa lagi nak ketawa.. Apakah lawak jenis ini?

Reply
avatar
intan
AUTHOR
8/9/10 4:11 PM

slow la korang ni...2 pon x phm..bce 200x pas2 gelak sorang2..huhuhu

Reply
avatar
adaadean
AUTHOR
16/12/10 2:59 PM

lawak la.. lawak bangang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pny la tekun ak bce, senyum pon ta dpt.. ni kn na gelak..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/4/11 5:41 PM

oowwhhh ooooooo eaaa uwhhh paztoh2??owhhhh yeakehh..macam bodo jea lawak,ade jugak org korek idung pkai nozel pam minyak karang..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/7/11 10:34 AM

-,-

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/7/11 12:25 AM

lawak ni kal dsusun n dgunakan transition yg btol, tepat dan baik, punchline nye pasti lebih menyerlah...lgpun dr pandangan sy, punchline nye kurang kreatif, masih bole dperbaiki, aperpung, ideanya cukup bernas, tp aperkan daye, penyampaian nye saje kureng skit..ape pun tahniah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/9/11 11:45 AM

terbaik la...lawak paceh perot sial...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
30/6/12 12:04 AM

diam -ll dha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/10/12 11:43 AM

haahahahahh
lawak siott ahh komen kowg...! hakhak

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/9/13 1:29 AM

Babi la org yg x paham citer ni..kesiannnn

Reply
avatar