mytukangcat.blogspot.com

Monday, May 07, 2007

Thank You Seven

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )


---- sumbangan: Bakh

10 Comments:

At 6/7/10 3:37 PM, Anonymous Anonymous said...

emang dasar pemuda brnme NG0K!!!!!

 
At 8/7/10 11:26 PM, Anonymous Anonymous said...

ntahla!cam sakai

 
At 11/8/10 2:03 PM, Anonymous Anonymous said...

hadoi,bg malu aku sbg rakyat m'sai jek c sakai ni!!

 
At 5/9/10 2:35 AM, Anonymous Anonymous said...

alah korng nie..nme pon bru blajar...yg kornag kecoh apsal..mcm lah korang 2 pandai sngt speaking...

 
At 18/12/10 2:38 PM, Anonymous Anonymous said...

lawak giler..

 
At 1/11/11 8:51 PM, Anonymous izah said...

ha ha ha...tk tahu bahasa english,tak payah lah cakap.....

 
At 13/8/12 9:05 AM, Blogger adie adiedas said...

Lawak

 
At 22/10/12 3:31 PM, Anonymous Anonymous said...

oh my english..! kikikii

 
At 19/11/12 11:01 AM, Anonymous Anonymous said...

bley than jgak lwak nie..

 
At 6/1/13 2:00 PM, Anonymous Scah sarah sofea said...

Hahahaha OMG!

 

Post a Comment

<< Home