Thank You Seven

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )


---- sumbangan: Bakh

10 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
6/7/10 3:37 PM delete

emang dasar pemuda brnme NG0K!!!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/7/10 11:26 PM delete

ntahla!cam sakai

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/8/10 2:03 PM delete

hadoi,bg malu aku sbg rakyat m'sai jek c sakai ni!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/9/10 2:35 AM delete

alah korng nie..nme pon bru blajar...yg kornag kecoh apsal..mcm lah korang 2 pandai sngt speaking...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/12/10 2:38 PM delete

lawak giler..

Reply
avatar
izah
AUTHOR
1/11/11 8:51 PM delete

ha ha ha...tk tahu bahasa english,tak payah lah cakap.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/10/12 3:31 PM delete

oh my english..! kikikii

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/11/12 11:01 AM delete

bley than jgak lwak nie..

Reply
avatar
Scah sarah sofea
AUTHOR
6/1/13 2:00 PM delete

Hahahaha OMG!

Reply
avatar