Ayah Ku Punya Mess

Dalam 5 - 6 tahun lepas, aku masuk toilet selepas ayah. Bila aku masuk je, terpandang macam ada benda warna oren kecoklatan atas lantai. Banyak pulak tu. Timbul sayu di hati ku ni dan terus panggil adik ku Lin.

Lin masuk dan aku terus tunjuk benda tu atas lantai dan aku cakap ayah yang buat. Dia pun terus sedih jugak. Jadi kami berpakat untuk 'clean up' ayah punya 'mess' untuk tidak memalukan dia.

Kami dua beradik sambil mencuci tu berlinang air mata sampai si Lin cakap " Dah tua ayah kita ye.... ". Aku pulak dengan sayunya jawab " Sampai ter miss toilet bowl pun tak perasan. " Tapi kan yang peliknya, benda tu susah sangat nak masuk dalam drain hole tu. Selalunya kan senang aje sebab benda tu kan lembik2 ( ewuuuueeeew ). Dia macam tersekat je kat lubang2 kecik tu...

Pastu, aku tunduk le untuk tengok lebih dekat apa masalahnya, dan... jeng jeng jeng... masa tu lah aku discover itu bukannya hasil ayah... tetapi makanan kura2 yang terjatuh dan dah kembang kena air !!! Wahh !! Malunya.... !!! Penat je nangis !!


---- sumbangan: Mimi

4 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
28/7/10 6:06 PM

hahahahah...
dia dah wat lawak kura2 + tuntong ni...
mata aku pn dah kembang mcm mknan kura2 tuh..

Reply
avatar
manong
AUTHOR
11/8/10 4:04 PM

citer mimi ni sayu.. yg lawak komen org kt atas aku ni.. haha..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
31/8/10 2:03 PM

hahahahahaha...it's so fuuny

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10/6/11 4:25 PM

tak kelakar langsung kot lawak nie..boring !

Reply
avatar