Pitis (duit)

Suatu Jumaat Pak Mat Pergi ke masjid untuk mengerjakan sembahyang Jumaat. Oleh kerana die memakai kain, die hanya membawa RM1 untuk tambang bas pergi dan balik dari masjid. Selepas menerime baki wang dari konduktor bas, Pak Mat memasukannya iaitu sekeping wang 50 sen kedalam saku baju melayunya.

Apabila tiba waktu sembahyang dia pun sama-sama berdiri mengikut jemaah lain..

Ketika hendak rukuk, duit 50 sennya tadih terjatuh dan tergolek di saf depan memikirkan itu aje wang yang dia ada. Die pun menegur orang disaf depan,

Pak Mat : Jange Ambik Pitih aku tuh
Jemaah 1 : Eh, aku tok sey limo puluh sen tuh gak
Jemaah 2 : Weh ore semaye mane buleh kecek
Jemaah 3 : Hok mung kecek tuh..
Jemaah 4 : Mujo Aku tok kecek deh


moral : lain kali gi semayang bawak lapan dozen duit syiling


--- sumbangan:Mat Jan

13 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
24/11/10 4:05 PM

Btw, klatanese panggl 50 sen samas.. :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4/4/11 6:52 AM

mat jan babi..cam anak haram babi nye idea..bodoh nk mampos..makan taik..puki mak ko!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/6/11 3:15 PM

pergh org ats ni cm sial r..komen r elok2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19/6/11 12:18 PM

kalau rasa xlawak xpyh la ltak kat blog ni..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/7/11 12:16 PM

sierra : bkin blah la komen ke-2 tu .. xtau adab lgsung ... mentang2 anonymous .. suka ati dia ja nk komen ...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
26/7/11 1:36 AM

ni kes terasa kat batang hidung sendr la kot... lawak je... x kan nak amik serius....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/12/11 2:51 PM

lawak ni btul2 lucu .. xda sense of humor ka kamu ni ...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
11/5/12 3:52 PM

lawak yg dh basi..cume watak aje yg ditukar..x kreatif lgsg..pppuuuuuuiiiiiiihhhhhhhhhhhh...!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
22/3/13 5:25 PM

babi pnya kelantan lawak pukimak anjing

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
20/4/13 6:02 AM

Yg ats ni mmg jeniz pkaumn ptuiii..asal nk bidik klantan rrrr

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/5/13 7:50 AM

Memag betol dye ckap . . Kelate buke babi!!, tp anjeng etam!!, hoktu!! Xlawak lansog!...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/5/13 8:56 PM

Suka aty jew nk membabi menganjing negeri owg bodoh ke ape...da xlawak xpyah nk maki hamun...cyg mak ko lahirkn anak xda adap mcm ko...bdoh nk mampus....puik!!! Punya org

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
15/7/14 7:30 AM

Yang komen mencaci maki tu...anak haram...paham bisa...

Reply
avatar