Dialog Dua Hantu

Tersebutlah kisah dua hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborak la untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apa sal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh.. cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah, aku dah buat dah! In fact masa aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit.. Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni.. Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapat la tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

14 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
19/5/10 2:10 PM

haha....lwak jgk lar

Reply
avatar
Grapez
AUTHOR
26/7/10 3:43 PM

boleh la... hee

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/10/10 9:44 AM

lucu aa

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/10/10 1:48 AM

mcm dh pnh bce jek lwk ni....

Reply
avatar
MuhyO
AUTHOR
16/11/10 3:28 PM

mastika senyum pisang kot..

Reply
avatar
twins
AUTHOR
2/12/10 1:36 PM

bhaahahha..yg nie best!=D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/12/10 8:18 PM

besar mana la peti ais dy tu...
mmg best!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
2/5/11 4:23 PM

ini kan cerita kat mastika kan???????

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/5/11 7:54 PM

2 tolol sejoli

Reply
avatar
bp
AUTHOR
22/8/11 9:31 PM

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Reply
avatar
cerita lucu
AUTHOR
20/11/11 8:39 PM

heheh.hantunya ngomong bahasa malyasya.hebat juga

Reply
avatar
hacks
AUTHOR
25/11/12 3:52 PM

terbaekkkkkk :D

Reply
avatar
surie_azmi
AUTHOR
27/12/12 5:19 PM

hahaha...gilOo

Reply
avatar
Reka Meisa
AUTHOR
13/10/17 1:54 AM

wah lucu banget....

Reply
avatar