Abang aku selalu buat

Pada suatu hari, adalah dua orang rakan karib menaiki keta. Keta itu dipandu dgn lajunya... setibanya di satu Traffic Light, kelihatan lampu traffic light berwarna Merah. Si pemandu nie tadi dengan selambanya memecut tanpa menghiraukan lampu merah tadi.

Kawan kat sebelah dia cemas gila lalu bertanya."Hei mat kau tak nampak ke lampu Merah tadi?!!" Mamat menjawab "Jangan takut abang aku selalu buat".

Selang beberapa kilometer keta ini tiba di satu traffic light, lagi lampu traffic light itu Merah. Tanpa segan silu mamat memecut laju. Kali nie member Mamat tadi lagi bertambah cemas gila-gila-gila babi lalu memarahi si Mamat tadi. "Lagi sekali kau buat macam tu aku nak turun tak kira!!!!" mamat dgn selambanya menjawab "Jangan. takut abang aku selalu buat" selang beberapa kilometer, keta nie sekali lagi tiba di satu traffic light. 

Secara mengejut mamat memberhentikan ketanya dgn diikuti kokokkan tayar "SKREET......".

Member mamat nie terus berkata, "Hei! mamat, kau dah gila ke? kan lampu traffic light tu Hijau" nak tau apa yang si mamat nie jawab............ "aku takut abang aku akan lalu jalan yang satu lagi..."

28 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
11/4/10 8:48 PM

tak faham...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/4/10 2:31 AM

x paham la....

Reply
avatar
15/4/10 3:56 PM

aku pun xfaham

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/4/10 12:24 AM

wa pn xfaham

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18/4/10 2:44 PM

ala abg dia kan slalu langgar lampu merah.. sbb tu dia brenti bila lampu ijo..dia takut abg dia lalu jln yg satu lg(lampu merah)..that why dia stop..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/5/10 11:51 PM

owh...dh faham... ble jln dia lampu hijau, konpem la jln yg 1 lg lampu merah.. so, dia takut jln yg lampu merah tu ada abg dia... abg dia kn selalu langgar lampu merah, so dia stop tkut abg dia langgar lampu merah tu...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/7/10 1:08 AM

pham la skit2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/7/10 9:21 AM

still blur...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
6/8/10 11:02 AM

nonsense

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
21/10/10 3:55 AM

bodo sume..lembab!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
20/11/10 9:59 PM

HAHAHAHA.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
25/11/10 3:41 PM

dah paham

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
5/12/10 7:33 AM

tak paham,apa motif

Reply
avatar
atin
AUTHOR
11/12/10 4:50 PM

ohh!paham2

Reply
avatar
21/12/10 2:21 AM

hahaha
aku tak faham sbb tu gelak

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
24/12/10 8:56 PM

lambat blako

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/3/11 5:10 PM

sengal~die takut langgar abg die dodol!lembab~

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
9/4/11 12:58 PM

pa leh wat..lngsng xphm

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
27/4/11 12:12 AM

xlawak pun...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
15/5/11 8:47 PM

cite lama..dah baca nie...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
28/6/11 9:12 PM

aku cam blur2 cket ar..
litar lektrik yg aku study 2 lg sng kot...huhuhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/7/11 11:37 AM

korang slow la..cter simple g2 pon xpham haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
16/8/11 1:22 PM

lampu merah dia brenti sebab agama x bagi lalu, tanye org dah kawin tau lah....

Reply
avatar
bp
AUTHOR
22/8/11 9:33 PM

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Reply
avatar
junior 00
AUTHOR
28/10/11 10:33 AM

tak phm...tapi klau phm mesti bestkan???

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13/11/11 9:48 AM

HHAHAHAHA

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/8/12 11:16 AM

merepek..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/8/12 11:17 AM

xpaham sangat...
xlawak pun..

Reply
avatar