Doktor dan Pomen

Ada sorang pomen hat takdak reja. Takdak pasai, dia pi bukak klinik. Nak suruh orang mai, dia buh iklan 'Mai berubat sini, bayaq 30 ringgit saja, kalau tak buleh nak berubat, jangan segan mai kelim 100 ringgit'...

Si pomen dapat pekerja sorang misi cun. Nak jadi cerita, ada la sorang doktor terbaca. Doktor apa lagi, nak cuba la pekena si pomen, kot-kot buleh kelim 100 ringgit...

Pomen: Ya tuan, ca cerita mai sakit apa ni?
Doktor: Tawaq mulut, tak berasa langsung waktu makan.
Pomen: Misi, bok mai sat ubat nombot 69. Boh 3 titik dalam mulut pesakit ni.
Doktor: Wei! Minyak petrol ni!!
Pomen: Ha, buleh rasa dah? Alhamdulillah, satgi pi bayaq 30 ringgit kat misi.
Doktor tak puas ati. Selang seminggu, dia pi pulak jumpa si pomen.
Pomen: Sakit pa, tuan?
Doktor: Saya hilang ingatan.
Pomen: Ok! Misi, ambik sat ubat nombot 69. Boh 3 titik dalam mulut pesakit ni.
Doktor: Aik, bukan ka tu minyak petrol?
Pomen: Ha, ingat dah? Alhamdulillah, satgi pi bayaq 30 ringgit kat misi. 
Doktor mula serabut kepala. Lepaih seminggu, dia pi lagi.
Pomen: Tuan sakit pa pulak ni?
Doktor: Mata rabun. Tak nampak pa langsung.
Pomen: Ya ka? Maaf la, hat ni saya tak buleh nak berubat. Nah ambik 100 ringgit ni.
Doktor: Aik? Ni 50 ringgit ja?
Pomen: La, nampak jelas dah ka? Alhamdulillah, mai balik 50 ringgit ni. Satgi pi bayaq 30 ringgit kat misi. 

Sumbangan: Mack

4 comments

Write comments
apaan
AUTHOR
6/7/17 9:01 AM

http://tokohpenemu1.blogspot.com/2017/07/daftar-tokoh-penemu-di-dunia.html

Kami tantang para bos semua yang suka bermain kartu
dengan kemungkinan menang sangat besar.
Dengan minimal Deposit hanya Rp 20.000,-
Cukup Dengan 1 user ID sudah bisa bermain 7 Games.
Kami juga akan memudahkan anda untuk pembuatan ID dengan registrasi secara gratis.
Untuk proses DEPO & WITHDRAW langsung ditangani oleh
customer service kami yang profesional dan ramah.
NO SYSTEM ROBOT!!! 100 % PLAYER Vs PLAYER !!

Reply
avatar
Poker&Domino
AUTHOR
15/8/17 7:43 PM

mantap gan
kunjungi juga www.probet88.com

Reply
avatar