Roadblock JPJ

Tadi ada roadblock JPJ, aku berhenti kat tepi, pura-pura check angin tayar, dah la aku tak bawa lesen, helmet pun tak pakai...

Bergegar jantung aku takut weh...
Tiba-tiba aku teringat nenek aku ada bagi bacaan...'Kalau dalam musibah kau baca  dan hembus je kat orang tersebut supaya orang tak nampak kita'. 

Aku pun baca la... dan aku hembus kat orang-orang JPJ. Lepas tu aku pun tawakal dan lalu kat block JPJ tu. Waktu aku lalu tu, semua pegawai JPJ tak tengok aku.

Apalagi, kelam kabut la aku kayuh basikal... Huhuhu lega rasa dihati...


Sumbangan: Pato

7 comments

Write comments
kerja sendiri
AUTHOR
28/2/15 10:10 PM

naik basikal jugak best sebab tak guna RON95/diesel

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
17/3/15 4:52 PM

Adei..haha!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/4/15 11:18 PM

Kawan aku gelak sorang 2 kat tandas ingat cerita ni .ingatkan kena sampuk ..kita yg kat luar da ready dgn silambam

Reply
avatar
Nur Syafawati
AUTHOR
16/4/15 12:23 PM

le.. naik basikal....

Reply
avatar
Qifa Labqi
AUTHOR
11/6/15 9:36 PM

Lawaknya.. naik basikal pon blh kena saman roadblock ka...?
memang tuan punya basikal nie perasan lebih

Reply
avatar