Tingkap Pecah

Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.

Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”

Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”

Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.

Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”

Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”


---- Sumbangan: Abun

8 comments

Write comments
spoon
AUTHOR
2/6/10 7:10 PM

kecik kecik dah pandai menipu..
kue kue kue

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8/7/10 8:29 AM

lawak cam sial hahahahaha

Reply
avatar
faniza
AUTHOR
21/7/10 11:52 AM

budak zaman skrang,
makin dahsyat menipu..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
1/11/10 2:35 PM

lwak2 gini bgi ide untuk bdak2 lg bjak.

Reply
avatar
cerita lucu
AUTHOR
2/12/10 11:44 PM

the best malayu funny jokes .. very funny

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29/7/11 1:27 AM

Macam sial

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
23/5/12 10:46 AM

licik dak nie

Reply
avatar