Bos oh Bos

Hari ini adalah hari pertama Sepiah bekerja, jadi masa mula-mula kerja nie, dia kena la baik-baik dengan boss. Jam dah pukul 6:30 petang Sepiah bersiap-siap untuk balik. Tiba-tiba nambak boss dia (En Zain) dok dekat 1 mesin shredder tengah nak letak kertas kat situ dan terkial-kial nak mengendalikan mesin tu.

Bila ternampak Sepiah belum balik, En Zain panggil Sepiah "Sepiah, awak tau cara operate this thing?" Sepiah jawap "Sure, Tekan je button ni" "Dokumen ni penting ni, seketari saya lupa nak buat sebelum dia balik tadi" terang En Zain. "Awak boleh buatkan untuk saya?" sambung En Zain.

"Boleh" jawap Sepiah dengan confident lalu tekan button dan dokumen tu shredded la. Kemudian ada bunyi telefon dan En Zain angkat, setelah bercakap seketika, En Zain memberitahu Sepiah...

"Sepiah, boleh tak dokumen yg awak photostat tadi tu buat 3 copy"

8 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
6/5/10 11:47 PM

MAMPOS LA..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
7/7/10 4:16 PM

lain kali jgn nk blagak pndai..
tanggung la sndiri..
hahaha...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12/11/10 1:14 PM

ape plak... boss die tulah, selame ni harapkan secretary je buat semua n skrg amik kau ubat. sebagai boss kenek tahu gak function sesebuah machine kat office tu,boss pn kenek amik tahu perkembangan IT beb ;>

Reply
avatar
Pudinz89
AUTHOR
3/12/10 3:23 PM

Dua2 pon salah sbenarnye...si sepiah ingat bos dia suh jahanamkan kertas tu.Dah bos dia bdiri tepi mesin tu kan...huhu...maka,betapa pentingnya komunikasi time keja.Sekian.... ;)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
14/7/11 11:06 PM

cm sial komen pudin89

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
31/7/11 10:11 PM

adoiai, kesian Sepiah tuh. Tapi betul jugak, lain kali jgn berlagak pandai. tengok sendiri jugak yg susah

Reply
avatar
hestyrezyuda
AUTHOR
10/10/11 11:38 AM This comment has been removed by the author.
avatar
hestyrezyuda
AUTHOR
10/10/11 11:39 AM

tapi nak ikutkan cerita.. bos dia memang tgh godeyh shredder kan? jadi sapiah tak salah la kan?..

Reply
avatar